Polkupyörät ostetaan tällä hetkellä Torista 1–3 päivässä – lista käytetyn tavaran myyntiajoista

Pyöräilykauden aluksi trendaavat Jopo, potkupyörät sekä lasten villitys Woom

  • Pyöräilykauden alku näkyy jo käytettyjen polkupyörien villissä menekissä. Niiden tavanomaisin myyntiaika Torissa on nyt 1–3 vuorokautta.
  • Torissa on tarjolla noin 13 000 polkupyörää. Lisää julkaistaan noin 500 ilmoituksen vuorokausitahdilla.
  • Polkupyörissä juuri nyt kuumimmat trendit ovat Jopo, potkupyörät sekä lasten villitys Woom
  • Tori valittiin Suomen parhaaksi kestävän kehityksen verkkokauppabrändiksi. Valinnan tekivät äänestäneet yli 12 000 suomalaista.

Kevät näkyy niinkin, että polkupyörien ostosesonki on alkanut. Jo tällä hetkellä käytettyjen polkupyörien myyntiaika on Torissa tavanomaisesti 1–3 vuorokautta. Tuo on myyntiajan mediaani eli laskelma ei huomioi kaikkein nopeimmin poistuvia myynti-ilmoituksia eikä pisimpään tarjolla olleita myynti-ilmoituksia.

– Käytettyä tavaraa myydessä on suuri merkitys sillä, että on liikkeellä silloin, kun kauppatavaralle on tarvetta. Sesongin aikaan tavara liikkuu aivan eri tahdilla kuin sesongin ulkopuolella. Esimerkiksi polkupyörien mediaani myyntiaika on Torissa joulukuussa 11 vuorokautta. Kun taas maalis–toukokuussa nopeimmat ilmoitukset tehoavat niin nopeasti, että 1 vuorokausi mahtuu mediaaniin, Torin johtaja Jenni Tuomisto sanoo.

Sesonkiajan vilkkaan menekin takia käytetyn tavaran kaupassa otollisinta olisi myydä vanha tavara ensin pois ja hankkia uudempi tilalle vasta sen jälkeen. Sen sijaan, että ensin hankkii uudemman ja alkaa sitten kaupitella ylimääräiseksi jäänyttä.

– Vuodenajat ovat kaikille samat, tarpeet monille myös. Kun sinulla on keväällä tarve vaikkapa polkupyörän tai puutarhakalusteiden ostamiselle, varmaankin monella muullakin on. Ja jos sinä reagoit siihen ostamalla tavaraa, niin reagoi moni muukin. Siksi jos aikoo myydä tavaraansa pois, myynti kannattaa aloittaa silloin, kun tavaralle on tarvetta, Tuomisto toteaa.

Nyt trendaavat Jopo ja Woom

Tällä hetkellä Torissa on tarjolla noin 13 000 polkupyörää. Lisää julkaistaan noin 500 ilmoituksen päivävauhdilla.

– Pyöräilykauden alun perusteella tämän kevään trendeiksi näyttävät muodostuvan aikuisten pyörissä Jopot ja lasten pyörissä Woom-pyörät. Jopolla on ollut kauan laaja kulttisuosio. Woom on lasten polkupyörissä tuore villitys, Tuomisto kommentoi.

Woom on 10 vuotta sitten Itävallassa perustettu lasten ja nuorten pyöriin erikoistunut valmistaja.

– Kolmas juuri nyt pyöräilykauden aluksi pinnalla oleva trendi ovat potkupyörät. Ne ovat hyvä esimerkki otollisesta vertaiskauppatuotteesta. Ne ovat kestäviä, tarpeellisia liki kaikissa perheissä ja niiden käyttämiseen on selkeä sesonki. Ja edullisiakin, joten kynnys ostamiselle on matala, Tuomisto kertoo.

Käytettyjen polkupyörien valikoima uudistuu nyt reaaliajassa, koska uusia myynti-ilmoituksia julkaistaan noin 500 päivittäin ja tavanomaisesti kaupat syntyvät 1–3 vuorokaudessa. 13 000 kulkupelin heinäsuopaa kannattaa suodattaa esimerkiksi hintahaitarilla sekä vapaalla sanahaulla. Tarjolla olevien pyörien lukumäärä vaihtelee maakunnittain paljon. Ilmoitushaussa voi valita katseltavan vain tiettyä maakuntaa. Samassa selviävät maakuntakohtaiset ilmoitusmäärät.

Tori on valittu Suomen parhaaksi kestävän kehityksen verkkokauppabrändiksi. Valinnan tekivät äänestäneet yli 12 000 suomalaista. Äänestys tapahtui Sustainable Brand Index™ -tutkimuksessa, joka on Euroopan suurin yksityinen kestävää kehitystä tutkiva bränditutkimus. Tutkimuksessa huomioidaan kuluttajakaupan brändit. Paras kestävän kehityksen brändi valitaan usealla toimialalla.

Tori on suomalaisen vertaiskaupan keskus. Palvelussa vierailee viikoittain keskimäärin 1,3 miljoonaa ihmistä ja viime vuonna palvelua käytettiin yhteensä 670 miljoonaa kertaa. Ilmoituksia Toriin ladattiin viime vuonna 15,5 miljoonaa.

– Vertaiskauppa jo itsessään vähentää ympäristön kuormittamista. Käytetyn tavaran kauppa on jo kuluttamisen ja kaupankäynnin suurin ja kasvavin trendi. Eikä käytetty tavara liiku enää vain ihmisten välillä, vaan ilmiössä ovat mukana myös yritykset, Tuomisto päättää.

About Author