Maailman laajin maastopyöräverkosto avattiin Ylläkselle

bc6ab29e549ec41e_400x400ar

Ylläs on nyt todellakin ykkönen, ainakin mitä maastopyöräilyyn tulee. Metsähallituksen päätös avata Pallas-Yllästunturin Kansallispuiston reitistö myös pyöräilijöiden käyttöön nosti Ylläksen tarjonnan kertaheitolla kansainvälisiin mittoihin. Jo ennestään mittava 150 kilometrin maastopyöräverkosto laajenee nyt uudella 300 kilometrillä. Kun tähän lisätään kaikki alueet, jotka linkittyvät nyt avattuun kansallispuistoon, niin reittien määrä nousee uskomattomaan 900 kilometriin.

”Tämä on todella hieno juttu” toteaa Visit Ylläksen Janne-Juhani Haarma . ”Maastopyöräily on meille valtava mahdollisuus paikata Lappia perinteisesti vaivaavaa sesonkiluontoisuutta ja nyt se ei ainakaan ole puitteista kiinni” Haarma jatkaa

Ylläs toimii oivana porttina Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon tarjoten hyvät palvelut ympäri vuoden ja helpon pääsyn puiston reiteille. Jo olemassa oleva reittiverkosto toimii hyvänä pohjana tulevaan ja uusien reittien kartoitus onko jo käynnissä.

”Nyt avattu reitistö tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia Ylläkselle, mutta myös paljon on tehtävä ennen kuin pyöräilijöitä voidaan aktiivisesti ohjata uusille alueille. Polkuja kartoitetaan parasta aikaa ja uusia reittejä avataan sitä mukaa kun kartoitus, merkintä sekä mahdolliset kestävöintityöt etenevät.” kertoo Hanna Ylipiessa Ylläksen Matkailuyhdistyksestä.

Pyöräilystä on nopeasti tulossa uusi ympärivuotinen matkailuvaltti. Kesäreittien lisäksi Ylläksellä on huomattava talvipyöräilyverkosto, joka laajenee ensi talvena 90 kilometriin. Reittiverkosto on latujen tapaan säännöllisesti huollettu ja suuri osa reiteistä sopii kaiken tasoisille pyöräilijöille. Pyöräilyn uusin hitti, paksurenkaiset Fatbiket ovat oiva väline talviseen kansallispuistoon tutustumisessa.

”Erityisesti kansainväliselle matkailijalle fatbiket tarjoavat talvella hienon mahdollisuudet tutustua kansallispuistoon ja latukahviloihin, jotka ovat aiemmin olleet vain hiihtäjien helposti saavutettavissa. Latukahvilaperinne on mahtavan eksoottinen kokemus kansainvälisille matkailijoille.” Janne-Juhani Haarma summaa.

Ylläs on suomen suurin hiihtokeskus ja myös yksi maailman suurimmista yhtenäisistä latuverkostoista on Ylläksellä. Seitsemän tunturien ympäröimät kaksi aitoa lapin kylää tarjoavat ainutlaatuisia ympärivuotisia kokemuksia matkailijoille. Ylläs on portti Suomen suosituimpaan kansallispuistoon, Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon, joka tarjoaa ensiluokkaiset palvelut ja tekemistä koko perheelle.

About Author