Viking Line Turun kaupunkipyörien pääsponsoriksi

a6a8ca57911d6376_800x800ar

Turussa vapunpäivänä 1.5. lanseerattavien kaupunkipyörien myötä Viking Linen kyydissä voi liikkua jatkossa vuoden ympäri niin saaristossa kuin Turun keskustassakin. Viking Line on Turun kaupunkipyörien − Föli-fillareiden − yhteistyökumppani.

Punaiset laivat näkyvät jatkossa Turun katukuvassa vahvasti sataman ulkopuolellakin, sillä Viking Line on toukokuun ensimmäisenä päivänä käyttöön otettavien kaupunkipyörien päämainostaja.

Turussa on käytössä vuoden ympäri 34 pyöräasemaa ja 300 kaupunkipyörää, joilla kaupungissa voi liikkua helposti ja ekologisesti paikasta toiseen.

Kaupunkipyörien sponsorointi kytkeytyy vahvasti Viking Linen pitkäjänteiseen ympäristötyöhön. Pyöräily on ympäristöystävällinen liikkumistapa ja osa luonnollista vihreiden tekojen jatkumoa. Viking Line on varustamo, jolle vihreät arvot merkitsevät muun muassa hiilidioksidipäästöjen minimoimista ja yhteistyötä Itämeren hyväksi. Turun tavoitteena taas on olla hiilineutraali kaupunki vuonna 2040, ja kaupunkipyörät ovat merkittävä osa tämän tavoitteen toteutumista.

– Halusimme mukaan kaupunkipyöräprojektiin, sillä vihreät arvot ovat meille tärkeitä ja liikkuminen kaupungissa pyöräillen tukee näitä arvoja, Viking Linen aluepäällikkö Riikka Arola sanoo.

Kaupunkipyöräjärjestelmä koostuu yhteiskäyttöisistä polkupyöristä ja pyöräasemista, jotka toimivat pyörien lainaus- ja palautuspisteinä. Pyörät on tarkoitettu erityisesti lyhytaikaiseen käyttöön keskusta-alueella. Kaupunkipyörät vahvistavat Turun seudun joukkoliikenteen Fölin palveluja ja tekevät Föli-fillarilla liikkumisesta entistä vihreämpää. Pyörän saa käyttöönsä eri pituisiksi ajanjaksoiksi, esimerkiksi päiväksi 5 euron päivämaksulla tai koko vuodeksi 40 euron vuosimaksulla.

Kaupunkipyörien ja pyöräasemilla sijaitsevien digitaalisten mainospaikkojen palveluntuottajana toimii ulkomainosyhtiö Clear Channel Suomi Oy, joka vastaa osaltaan kaupunkipyöräpalvelun yksityisen rahoituksen hankinnasta.

– Viking Line saa pitkäaikaisen ja vaikuttavan tavan näkyä kaupunkilaisten arjessa positiivisella ja ympäristöystävällisellä tavalla, Clear Channelin tuote- ja kehitysjohtaja Lassi Tolonen sanoo.

Turkulaisissa järjestelmän käyttöönotto on herättänyt mielenkiintoa ja innostusta. Kehittyvänä pyöräilykaupunkina tunnettu Turku parantaa pyöräilymahdollisuuksia nyt entisestään.

– 90 % turkulaisista asuu alle 30 minuutin pyöräilymatkan päässä keskustasta. Turulla on kaikki edellytykset kehittyä Kööpenhaminan kaltaiseksi pyöräilykaupungiksi, kaupunkipyöräprojektin hankepäällikkö Stella Aaltonen ideoi.

About Author