Helsingin kaupunkipyöräkausi on alkanut

01ab7f06-4066-4084-b4f1-3f75d5444b6d-w_960

Kaupunkipyörät palaavat Helsingin kaduille tänään 3.4. Rekisteröityminen koko kauden käyttäjille aukesi jo maaliskuussa ja nyt voi ostaa myös päivän tai viikon käyttöoikeuden. Palvelu löytyy uudistetuilta internetsivuilta hsl.fi/kaupunkipyörät.

Lumi- ja jäätilanteen takia asemien asentaminen on ollut haastavaa, minkä vuoksi kaikki asemat eivät ole vielä käytössä 3.4.

– Nyt on asennettu noin 120 asemaa. Jalavatien, Töölönkadun ja Ulvilantien asemat voidaan asentaa vasta katupuhdistuksen jälkeen. Myöskään Jäähallin pyöräasemaa ei voida asentaa, ennen kuin katutyöt sen sallivat, kertoo HKL:n projektipäällikkö Samuli mäkinen.

Kaikilta käytössä olevilta asemilta ei myöskään heti löydy kaupunkipyöriä. CityBike Finland alkaa täyttää asemia pyörillä aamusta lähtien, mutta yli sadan aseman kiertäminen vie oman aikansa.

Kun kaikki asemat on saatu asennettua paikoilleen, Helsingissä tulee olemaan tänä kautena 150 kaupunkipyöräasemaa ja 1 500 pyörää.

Talvinen sää kannattaa ottaa huomioon myös keltaisilla pyörillä ajellessa. Lumi ja jää, sekä hiekoitushiekat aiheuttavat liukkautta, joten pyöräillessä tulee olla varovainen ja sopeuttaa vauhti kelin mukaan. Kaupunkipyörällä liikkuessa on noudatettava liikennesääntöjä, eikä esimerkiksi jalkakäytävällä saa pyöräillä.

Maksu koko kaudesta, 3.4.–31.10.2018, on 30 euroa. Sillä saa polkea rajattomasti alle puolen tunnin matkoja. Pidemmästä yhtäjaksoisesta käytöstä veloitetaan euro per puoli tuntia. Enimmäiskäyttöaika on viisi tuntia kerrallaan. Koko kauden sijaan voi halutessaan ostaa käyttöoikeuden myös yhdeksi viikoksi 10 eurolla tai päiväksi viidellä eurolla. Myös niihin sisältyy puolen tunnin pyöräilyaika: jos matka kestää pidempään, veloitetaan lisämaksu.

Vapun jälkeen kaupunkipyörillä pääsee polkemaan myös Espoossa ja kahden kaupungin välillä.

Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräpalvelu toimii yhtenä kokonaisuutena. Asiakas rekisteröityy yhteen järjestelmään ja maksaa yhden kausimaksun. Pyörillä voi toukokuusta alkaen halutessaan ajaa kaupunkien välillä, Espoosta Helsinkiin tai toisinpäin. Kaupunkipyöräpalvelu toimii käyttäjille samoin kuin aiemminkin, mutta entistä laajemmalla alueella.

Espoo saa toukokuussa 70 pyöräasemaa ja 700 pyörää. Myöhemmin kesällä Espooseen asennetaan vielä 35 pyöräasemaa ja pyöriä tulee 350 lisää.

About Author