Suomen Ladun maastopyöräkiertue valloittaa polut ja sydämet

suomen-latu-maastopyoraily-tutuksi

Kuva: Suomen Latu/Jesse Väänänen

Suomen Ladun suosittu Maastopyöräily tutuksi -kiertue starttaa jälleen huhtikuun lopulla – nyt jo kolmannelle kesäkaudelleen. Lajia aloittaville aikuisille tarkoitetuissa yhden illan tapahtumissa pääsee kokeilemaan maastopyöräilyä myös ilman omaa pyörää. Etelä- ja Lounais-Suomesta alkava kiertue käy syksyyn mennessä 15 eri paikkakunnalla ympäri maan. 

Suomen Latu lähtee huhtikuussa kolmatta kertaa tien päälle tuomaan maastopyöräilyä tutuksi. Kysyntää lajille on.

“Maastopyöräilyn monivuotinen kasvu jatkuu edelleen, sillä onhan se luonto- ja lähiliikuntaa parhaimmillaan. Liikkeelle pääsee usein suoraan kotiovelta”, Suomen Ladun maastopyörävastaava Tiina Riikonen kertoo.

Suomen Ladun Maastopyöräily tutuksi -illoissa opetellaan pyöränhallintaa, tasapainoa ja ajotekniikoiden perusteita pienellä tekniikkaradalla, jotta pyörä ja sen käsittely tulevat tutuiksi. Maastossa harjoitellaan alussa opittuja taitoja ja samalla tutustutaan paikallisiin polkuihin, lajin etikettiin ja alueen maastopyöräilymahdollisuuksiin.

Tapahtumissa ohjaajina toimivat Suomen Ladun koulutetut maastopyöräilynohjaajat.

Kiertue alkaa Helsingin Paloheinässä 25.4. Jotain maastopyöräilyn suosiosta kertoo se, että osallistujamäärä tuli täyteen heti ilmoittautumisen avauduttua.

“Suurin osa ilmoittautuneista on naisia eli maastopyöräily elää nyt huikeaa nousukautta nimenomaan naisten parissa”, Riikonen kertoo.

Seuraavaksi kiertue suuntaa Karkkilaan (3.5.), Uuteenkaupunkiin (9.5.) ja Kangasalalle (16.5.). Muut kiertuepaikkakunnat löytyvät Suomen Ladun kotisivuilta.

Tapahtumiin ilmoittaudutaan Suomen Ladun paikallisyhdistyksen kautta.

Osallistujat eivät välttämättä tarvitse omaa pyörää, sillä kiertueella on mahdollisuus lainata ja kokeilla erilaisia maastopyöriä.

“Suomen Ladun yhteistyökumppani, tamperelainen Maastopyöräilyn erikoisliike Rtech tarjoaa osallistujille lainaksi valikoiman Cube-merkkisiä maasto- ja läskipyöriä”, Riikonen kertoo.

Lisätietoa Maastopyöräily tutuksi -kiertueesta ja aikataulu:
www.suomenlatu.fi/ulkoile/lajit/maastopyoraily/mtb-tutuksi-kiertue
www.facebook.com/mtbsuomenlatu/

About Author