Onko tämä Suomen pisin työmatka pyörällä?

cb855340-ad27-4e6d-8cd5-8200a528f1fa

Vantaalainen Jukka Sinda polkee huhtikuun lopussa noin 1 100 kilometrin mittaisen työmatkan Helsingistä Taivalkoskelle vain neljässä päivässä. Tempauksella halutaan kannustaa ihmisiä valitsemaan erilaisia tapoja työmatkojen kulkemiseen arjessa.

Yli tuhannen kilometrin mittaisella työmatkallaan DNA:n some-asiakaspalvelun vetäjä Jukka Sinda haluaa tuoda esiin työmatkapyöräilyn hyötyjä.

– Minulle työmatkapyöräily on ennen kaikkea luonnollinen ja järkevä vaihtoehto. Se on aikatauluista vapaa ja ruuhkaton tapa kulkea ja hyödyntää samalla aikaa tehokkaasti liikunnan parissa. Työmatkan kulkemiseen menee väkisin tietty aika päivästä, joten miksi sitä ei käyttäisi jotenkin fiksusti, Jukka kertoo.

Jukan normaali päivittäinen työmatka yhteen suuntaan on 26 kilometriä, ja pyörä on käytössä ympäri vuoden.

– Lapsiperheellisenä ei muuten ole aina aikaa omiin harrastuksiin. Pyöräilystä saa myös pirteän olon, ja tietysti samalla voi ajatella tekevänsä jotain esimerkiksi ruuhkien ja päästöjen vähentämisen sekä turvallisemman ja viihtyisämmän kaupungin eteen, Jukka jatkaa.

Jukan matka Helsingistä Taivalkoskelle starttaa maanantaina 23.4. ja perillä on tarkoitus olla perjantaina 27.4.

– Minulla on perjantaina kello 10 palaveri Taivalkoskella. Matkan tarkoitus ei ole vain ajella pyörällä, vaan hoitaa samalla työasioita. Käyn tervehtimässä tiimiläisiäni ja kollegoita kaikissa DNA:n asiakaspalvelutoimipisteissä Helsingissä, Hämeenlinnassa, Lahdessa, Jyväskylässä, Pietarsaaressa ja lopulta Taivalkoskella, selventää Jukka.

Kokenut pyöräilijä luottaa matkalla varsin perinteisiin eväisiin.

– Energian tarve tien päällä on luonnollisesti suuri. Yleensä syön pitkillä matkoilla paljon pullaa ja pähkinöitä. Pullapitko on kätevä kuljettaa mukana ja siitä saa paljon energiaa.

DNA:lla etätöiden tekeminen ja virtuaalikokoustaminen on hyvin yleistä. Jos läsnäoloa tarvitaan, on pyörä terveellinen ja ympäristöystävällinen tapa taittaa matkaa. DNA on tänä kesänä mukana Punaisen Ristin Ketjureaktiossa, jossa poljetaan rahaa hyväntekeväisyyteen.

Jukan matkaa Taivalkoskelle voi seurata DNA:n sosiaalisen median kanavissa ja hashtagilla #jukkapolkee.

About Author