Uusi maastopyöräilykartta opastamaan Saariselän ja Urho Kekkosen kansallispuiston reiteille

maastopyorakartta_raasakka_2018

Urho Kekkosen kansallispuisto ja Suomen Latu Kiilopää ovat tuottaneet yhteistyössä maastopyöräilykartan avuksi alueelle tuleville pyöräilijöille. Kartasta löytyy reittikartan lisäksi reittiselostukset ja vaikeusluokitus 11 reitille. Oleellinen tieto reittien palveluvarustuksesta löytyy kartalta myös.

Petri Kulha Suomen Latu Kiilopäältä toteaa kartan tulevan tarpeeseen ja se vastaa mukavasti maastopyörällä retkeilevien toiveisiin. Pääosa lisääntyneestä pyöräretkeilystä on päivän mittaisia pistoja upeisiin kartalta löytyviin kohteisiin. Päivän päätteeksi halutaan palata mukavasti palveluiden pariin ja lakanoiden väliin nukkumaan.

Kartan toteutuksessa tehtiin yhteistyötä Suomen Ladun maastopyöräilyn asiantuntijoiden kanssa. Suurimman työn Suomen Ladulta tekivät Tiina Riikonen ja Petri Kulha reittikuvausten ja eri vedosvaiheiden kommentoinnissa. Työnjako kartan toteutuksessa oli alusta asti selvä: Suomen Ladulta löytyy sisällöllinen asiantuntemus reittiluokitukseen ja Urho Kekkosen kansallispuisto vastasi kartan toteutuksesta ja ulkoasusta.

”Yhteistyö toimi varsin hyvin, kun vauhtiin päästiin. Tietysti aikataulullisesti tavoiteltiin jo loppukevättä tuotteen julkaisuun, mutta haluttiin olla varmoja kaikista reiteistä ja nythän tässä kausi vasta kunnolla on alkamassa. Hyvin ehtii vielä tälle kaudelle kartan hankkia.” sanoo asiakaspalvelupäällikkö Tarja TuovinenMetsähallitukselta.

Karttaa saa 4 € hinnalla tietenkin Tunturikeskus Kiilopäältä ja Saariselän palvelupiste Kiehisestä, mutta myös mm. Saariselän keskusvaraamosta ja Santa´s Hotel Tunturista. Myös Tankavaaran luontokeskus myy karttaa.

Saariselän alueen maastopyöräkartasta on nyt otettu ensimmäinen painos ja palautetta kartan toimivuudesta pyöräilijöiden apuna voi antaa esimerkiksi sähköpostilla osoitteeseen ukpuisto@metsa.fi tai puhelimella palvelupiste Kiehiseen p. 0206 39 7200.

About Author