:KUOPION KAUPUNKI: Vilkku-fillariperhe kasvaa pyöräilykaudeksi 2020

Vilkku_kuvituskuva

Kuopion kaupunki hankkii tulevalle pyöräilykaudelle 100 uutta Vilkku-fillaria. Suosittuja Vilkku-fillareita tulee olemaan tulevana kesänä yhteensä 250 kappaletta. Myös kaupunkipyöräasemien sijainteja suunnitellaan kevään aikana. Lisäksi Vilkku-fillarien käyttöä halutaan monipuolistaa uudistamalla käyttöoikeusvalikoimaa ja ottamalla käyttöön minuuttitaksa.

Kaupunkirakennelautakunnan kokouksessa 22.1. päätettiin Vilkku-fillareiden lisähankinnasta sekä uudesta käyttöoikeusvalikoimasta, jolla mahdollistetaan Vilkku-fillareiden entistä monipuolisempi käyttö.

Erityisesti opiskelijoilta on tullut toiveita 3 kuukauden käyttöoikeudesta, minkä kaupunkirakennelautakunta päätti ottaa käyttöön. Kolmen kuukauden käyttöoikeuden hinnaksi asetettiin 40 euroa. Myös kertamaksua on toivottu paljon, jolle kaupunkirakennelautakunta tarjoaa ratkaisuksi minuuttitaksaa: 3,3 senttiä minuutilta. Kaupunkipyörätilille tulee kuitenkin aina ladata vähintään 1 euro. Minuuttitaksan myötä rekisteröitymisen voi tehdä etukäteen.

Koko pyöräilykauden käyttöoikeusmaksu tulevalle kesälle 2020 on 60 euroa.

Ensimmäisen kesän perusteella toiveita uusista kaupunkipyöräasemista on saatu myös paljon. Asemaverkostoa tarkastellaan kevään 2020 aikana, mutta uusia asemia suunnitellaan maltillisesti. Tavoitteena on, että kaupunkipyöräjärjestelmä palvelee noin viiden kilometrin säteellä torilta.

About Author