Crescentin uusi ABS-jarrulla varustettu sähköpyörä mullistaa pyöräilyn turvallisuuden

a5593894ed05f07a_800x800ar

Sähköpyöräily kasvattaa suosiotaan Suomessa. Ruotsalaisen pyörävalmistaja Crescentin uusi älykäs ja turvallisuusominaisuuksilla varustettu sähköpyörä lanseerattiin kuluttajille ensimmäisenä maailmassa GoExpo-messuilla Helsingissä 28.2.2020.

Vaivattoman ja ympäristöystävällisen sähköpyöräilyn suosio on kasvanut merkittävästi viime vuosina. Kovasta kasvusta huolimatta sähköpyörämarkkinalla on Suomessa vielä selvä kasvunvara verrattuna sähköpyöräilyn edelläkävijämaihin kuten Saksaan, Hollantiin ja Ruotsiin. Esimerkiksi Ruotsissa myytiin pelkästään vuonna 2018 yli 100 000 sähköpyörää.

– Sähköpyöräilyn suosio perustuu moneen tekijään. Pyörillä voi liikkua vaivattomasti jopa kymmenien kilometrien työmatkoja tai tehdä arkiliikkumisesta matkasta ja olosuhteista riippumatta vaivatonta. Kehittyneen akku- ja järjestelmäteknologian myötä sähköpyörän käyttö on helppoa ja vaivatonta, kertoo Cycleurope Finland Oy:n toimitusjohtaja Jari Elamo.

Ympäristöystävällisenä ja käytännössä päästöttömänä kulkuneuvona sähköpyörä sopii myös osaksi monen kaupungin ja kuluttajan liikennejärjestelmää ja kulkuneuvovaihtoehtoja.

ABS parantaa sähköpyöräilyn turvallisuutta

58 prosenttia kaikista sähköpyöriin liittyvistä onnettomuuksista tapahtuu jarrutuksen yhteydessä. Onnettomuuksien syynä on usein, että tavallista polkupyörää painavampi sähköpyörä menettää kovan jarrutuksen yhteydessä pidon alustastaan, mikä johtaa pyöräilijän tasapainon menettämiseen.

Crescent lanseeraa uudessa Ellie-sähköpyörässään turvallisuutta merkittävästi parantavan ABS-jarrun. Alun perin autoihin kehitetty ja sittemmin myös moottoripyörissä käyttöönotettu lukkiutumaton ABS-jarrutusteknologia parantaa myös sähköpyörissä pidon ja tasapainon säilymistä kovan jarrutuksen aikana.

– Täysin integroitu lukkiutumaton ABS-jarrutusjärjestelmä on sähköpyörissä uutta.

Järjestelmä tunnistaa sähköpyörän kulkeman alustan, pyörän nopeuden sekä jarrutuksen voimakkuuden. ABS-jarru auttaa pysähtymään kontrolloidusti, rajustikin jarrutettaessa, kaikilla alustoilla, Elamo kertoo.

Uuden Ellie-citypyörän älykkäisiin ominaisuuksiin kuuluu myös digitaalinen Koppla-sovellus, jonka kautta pyöräilijä voi seurata akun lataustasoa, huoltotarvetta ja ajettuja reittejä sekä määritellä pyörän käyttöalueen. Pyörän turvallisuutta lisää myös akun varkaudenesto sekä sovelluksen mahdollistama automaattisen hätäviestin lähetys onnettomuuden sattuessa.

About Author