Tahko MTB Summer Trail avautuu juhannusaattona

60km

Kuva: Tahko MTB

Suomen suurin maastopyörätapahtuma Tahko MTB siirtyi rajoitustoimien vuoksi vuodelle 2021, mutta tapahtuman järjestäjät haluavat tarjota maastopyöräilyn harrastajille mahdollisuuden nauttia Tahkon alueen pyöräreiteistä myös kesällä 2020.

Tahko MTB Summer Trail on koko kesän tarjolla oleva omatoimitapahtuma, jossa kierretään Tahkovuoren maastoon merkitty 25 kilometrin mittainen reitti. Reitin varrella on neljä segmenttiä, joiden suorittamisen ajat osallistuja voi ilmoittaa virtuaaliseen tulospalveluun. Suoritukset todennetaan GPS-jäljestä ja kesän jälkeen nopeimmat ajajat palkitaan.

– Tahkon reitit kuuluvat erottamattomasti monen maastopyöräilijän kesään. Halusimme tarjota heille ja muille Tahkolla lomaileville pyöräilyyn liittyvän aktiviteetin, johon voi osallistua silloin kun se sopii omaan ohjelmaan. Reitin voi kiertää myös ottamatta aikaa, joten se sopii myös lajia kokeileville, kertoo Tahko MTB:n tapahtumapäällikkö Hannu Airila.

Reitti alkaa ja päättyy Ravintola Piazzan keskusaukiolta ja se noudattaa pääosin Tahko MTB -tapahtumassa käytettävää 25 kilometrin reittiä.

– Reitti tarjoaa pyöräilijälle Tahkon parhaita elementtejä, sillä matkalla on hienoja nousuja ja erityyppisiä alamäkiä. Reitin kruunaa kipuaminen Tahkovuoren päälle ja loppulasku rinteitä pitkin alas.

Reitti pohjautuu Tahkon retkeilyreitteihin ja se on vaativuudeltaan keskitasoa.

– Ensikertalaiselle suosittelen tutustumisajoon muita Tahkon reittejä, kuten latupohjia. Jos maastopyöräilystä on kertynyt jo vähän kokemusta, pystyy Summer Trailin reitin ajamaan läpi. Sähköpyörästä saa apua ylämäkiin, jos oma kunto mietityttää.

– Toivomme kaikkien rekisteröivän osallistumisensa tapahtumasivulle, vaikka olisi kiertänyt reitin ottamatta aikaa. Jos reitillä käy paljon pyöräilijöitä, niin harkitsemme Summer Trailia myös kesälle 2021.

Maksuton Tahko MTB Summer Trail -reitti on avoinna 19.6.-9.8.2020. Reittikartta ja osallistumistiedot löytyvät osoitteesta http://www.tahkomtb.fi/tahko-mtb-summer-trail/

Tahko MTB Riding Day 27.6.2020

Perinteisen Tahko MTB -tapahtuman virallisena pääpäivänä, lauantaina 27.6.2020 ajetaan tänä vuonna Tahko MTB Riding Day, johon kuka tahansa voi osallistua omatoimisesti missä päin maailmaa tahansa.

Tapahtumassa poljettavat matkat ovat 25 km, 60 km, 120 km sekä 240 km ja suoritusaika 27.6. klo 00.01-18.30 välisenä aikana. Tapahtumaan ilmoittaudutaan ennakkoon Tahko MTB:n verkkosivuilla ja myös tulokset sekä GPS -linkit ladataan järjestelmään. Tapahtuma on maksuton.

– Tällä hetkellä mukaan on ilmoittautunut jo 150 osallistujaa, kertoo Hannu Airila tiistaina 16.6.2020.

Tahko Riding Dayn suora After Ride lähetys alkaa lauantaina klo 19.00. Studiossa spekuloidaan päivän suorituksia, pureskellaan pyöräilyä joka kantilta, jutustellaan tähtivieraiden kanssa sekä arvotaan palkinnot päivän tapahtumaan osallistuneiden kesken.

Lähetystä voi seurata @tahkomtb -somekanavilta.

 

About Author