Israelin ensimmäinen pyöräilytunneli avautuu Jerusalemiin

Valokuvaaja: Arnon Bossani

Viime viikolla Jerusalemiin avattiin uusi pyöräilytunneli, jonka avulla vierailijat voivat tutustua kaupunkiin uudella tavalla. 2,1 kilometriä pitkä tunneli, Kerem Tunnel, on osa 42 kilometriä pitkää pyöräilyreittiä nimeltään “Jerusalem Ring Path” ja on ensimmäinen laatuaan Israelissa.

Jerusalemissa vierailijat voivat nyt nauttia uudesta kokemuksesta pääkaupungissa – 2,1 kilometriä pitkästä pyörätunnelista, joka on ensimmäinen laatuaan Israelissa. Kerem (Vineyard) -tunneli vihittiin käyttöön viime viikolla osana 42 kilometriä pitkää Jerusalem Ring Path -pyöräilyreittiä, joka ympäröi pääkaupunkia tarjoten laajat näkymät Jerusalemin ainutlaatuisiin maisemiin ja nähtävyyksiin. Hankkeeseen investoitiin noin 25 miljoonaa Israelin uutta sekeliä, jonka budjetoivat muun muassa Jerusalemin ja kulttuuriperinnön ministeriö, Israelin matkailuministeriö ja Jerusalemin kunta.

Tunneli on rakennettu vanhan viemärilinjan varrelle ja se tarjoaa ainutlaatuisen ratsastus- ja vaelluskokemuksen Jerusalemissa vieraileville ja asuville. Se yhdistää Nahal Refaimin ja Emek Motzan välisen polun eteläiseen sisäänkäyntiin Refaim Parkissa, ja Nahal Ein Keremin pohjoiseen sisäänkäyntiin. Tunneli mahdollistaa pääsyn ainutlaatuisille virkistysalueille, mukaan lukien Ein Keremin naapurusto, Raamatullinen eläintarha ja akvaario sekä Ein Labanin ja Ein Haniyehin historialliset luonnonlähteet.

Jos haluat kokea tämän uuden tunnelin, mutta sinulla ei ole pyörää, voit vuokrata perinteisen tai sähköpolkupyörän kaikkialta kaupungista Jerusalemin kunnan “Jerufun”-aloitteen ansiosta. Voit vuokrata pyörän lataamalla Jerufun-sovelluksen, luomalla tilin, valitsemalla pyörän vuokra-asemalta ja skannaamalla pyörän ohjaustangossa olevan QR-koodin. Kun olet tutustunut kaupunkiin, palautat pyörän jollekin Jerufun-asemista.

About Author