Kaupunkipyöräpalvelun laajentamissuunnitelma kommentoitavana verkossa

13517374_1029966100391768_2891064700791921581_o

Kuvaoikeudet: HSL

Helsingin kaupunkipyöräpalvelu laajenee ensi vuonna ulottumaan Munkkiniemeen, Pasilaan ja Kumpulaan asti. Uusien pyöräasemien sijainnista on tehty suunnitelmaluonnos, josta toivotaan nyt kaupunkilaisten kommentteja. Luonnokseen voi ottaa kantaa 17. elokuuta asti osoitteessa kerrokantasi.hel.fi/kaupunkipyorat.

Toukokuussa aloitettu Helsingin kaupunkipyöräpalvelu on saavuttanut suuren suosion. Vilkkaimpina päivinä kaupunkipyörillä on tehty keskimäärin yli 8 matkaa päivässä pyörää kohden. Toiveita palvelun laajentamisesta on esitetty paljon. Laajenemisen myötä kaupunkipyörien ja pyöräasemien määrä kolminkertaistuu, jolloin järjestelmä käsittää 1 500 pyörää ja 150 asemaa.

Suunnitelmaluonnoksessa uusia asemia on sijoitettu erityisesti työpaikka- tai palvelukeskittymien ja raideliikenteen pysäkkien läheisyyteen eli sinne, missä pyörillä uskotaan olevan eniten käyttöä. Järjestelmän toimivuuden takaa asemien sijoittuminen tarpeeksi lähelle tosiaan. Kansainvälisten esimerkkien mukaan noin 300 metrin etäisyys asemasta toiseen takaa sen, että mikäli asema on tyhjä tai täynnä, seuraava asema on tarpeeksi lähellä pyörän lainaamista tai palautusta varten. Pyöräasemien helpon löydettävyyden takaa niiden sijainti näkyvillä paikoilla.

Verkkokyselyn tuloksia hyödynnetään suunnitelman viimeistelyssä. Tavoitteena on saada suunnitelma valmiiksi vuodenvaihteessa 2016–2017.

HKL on hankkinut kaupunkipyöräpalvelun 10-vuotisella sopimuksella CityBike Finland Oy:ltä. Kaupunkipyörät ovat tärkeä osa kestävän kaupunkiliikenteen edistämistä Helsingissä. Kaupunkipyörien käytöstä ja rekisteröitymisestä löytyy lisätietoja osoitteessa hsl.fi/kaupunkipyörät.

About Author