Matalan kynnyksen maastopyöräilytoiminnalle on kysyntää

bicycles_bike_family_outing_271800

Suomen Ladun ja R-Techin toteuttama maastopyöräilykiertue on tarjonnut jo 18 paikkakunnalla mahdollisuuden tutustua maastopyöräilyyn ilman omaa maastopyörää.

Huhtikuussa käynnistyneen kiertueen tapahtumat ovat olleet täynnä innokkaita pyöräilijöitä. Hieman yli puolet osallistujista ovat olleet naisia ja ikähaarukka on yltänyt jopa 70 vuoteen asti. Kiertue kiertää vielä kuusi paikkakuntaa elokuun alussa. Tapahtumissa on käytettävissä 12 Cube-maastopyörää, mutta niiden lisäksi osallistujia on riittänyt omien pyörien päällä.

“Matalan kynnyksen maastopyöräilytoiminnalle on selkeästi kysyntää. Kiertueella ihan aloittelijatkin ovat oppineet kolmessa tunnissa pyöränhallintaa ja perusajotekniikoita ja rohkaistuneet lähtemään mukaan metsäpoluille”, kiertueen koordinaattori Tiina Riikonen Suomen Ladusta kertoo.

Monessa Suomen Ladun jäsenyhdistyksessä on tänä kesänä aloitettu ohjatut yhteislenkit, jotka houkuttavat viikottain mukaan uusiakin harrastajia.

“Maastopyöräilyn ydin on luonnossa tapahtuvassa liikunnassa. Yhdessä tekeminen, uuden oppimisen ilo ja luonnosta nauttiminen kuuluvat vahvasti asiaan. Yhteislenkit ovat hyvä tapa tutustua paikalliseen polkuverostoon ja lajin harrastajiin. Vaihtelevassa maastossa pyöräily haastaa koko kropan ja yhteislenkeillä kunto kasvaakin kuin huomaamatta”, Tiina lisää.

Kiertueen tapahtumissa on yhden illan mittainen ohjattu lajitutustuminen. Kiertue on suunnattu ensisijaisesti maastopyöräilystä kiinnostuneille aikuisille, joilla ei vielä ole omaa maastopyörää. Ohjelma kestää noin kolme tuntia ja ohjaajina toimivat Suomen Ladun koulutetut maastopyöräilynohjaajat.

Ilmoittautumiset, lisätiedot ja ennakko-ohjeet saat suoraan kiertueessa mukana olevilta yhdistyksiltä.

Kiertueaikataulu elokuulle
ti 2.8.2016, Maaselän Latu, Reisjärvi
ke 3.8.2016, Ylivieskan Latu, Ylivieska
to 4.8.2016, Raahenseudun Latu, Raahe
ke 10.8.2016, Auranmaan Latu, Pöytyä
to 11.8.2016, Huovinretki, Säkylä
pe 12.8.2016, Rauman Latu, Rauma

Tutustu maastopyöräilyyn: www.suomenlatu.fi/maastopyoraily
Maastopyöräilyä facebookissa: www.facebook.com/mtbsuomenlatu/
R-Tech Suspension Oy: www.rtechsuspension.fi/

About Author