Kaupunkipyörille Helsinki hauskemmaksi -tunnustuspalkinto

fd5ca318-e4d3-42ba-afd6-f08fb43bc96a-main_image

Palkinnon vastaanottivat HKL:n infra- ja kalustoyksikön johtaja Artturi Lähdetie, HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski ja HSL:n johtava liikkumisen ohjauksen asiantuntija Tarja Jääskeläinen.

Art Goes Kapakka -kaupunkifestivaali on myöntänyt tämän vuoden Helsinki hauskemmaksi -palkinnon Helsingin kaupunkipyörille. Palkinto jaetaan vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on riemastuttanut ja vilkastuttanut Helsingin kaupunki- ja kulttuurielämää.

Palkinto luovutettiin tänään torstaina 18.8. Art goes Kapakan ja sen Tsiigaa-taidenäyttelyiden avajaisissa Artekissa. Palkinnon luovuttivat Art Goes Kapakan vastaava tuottaja Aida Räihälä ja festivaalin perustaja Mikko Leisti. Palkinnon vastaanottivat HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski, HKL:n infra- ja kalustoyksikön johtaja Artturi Lähdetie ja HSL:n johtava liikkumisen ohjauksen asiantuntija Tarja Jääskeläinen.

”HKL on iloinen siitä, että palkinnon perusteluissa kaupunkipyöräpalvelun todetaan tekevän Helsingin hauskemmaksi! Juuri kaupunkilaisten elämän helpottaminen, vaivaton liikkuminen ja siten kaupunkielämän vilkastuttaminen ovat olleet kaupunkipyöräpalvelun tavoitteita”, HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski toteaa. ”Pyörien saatavuudesta kaikilla pyöräasemilla huolehditaan jatkuvasti ja pyörien kunto varmistetaan säännöllisellä huolto-ohjelmalla. Saamamme palautteen mukaan pyörät koetaan myös hyviksi ajaa. Tämän vahvistaa yli odotusten kehittynyt käyttäjämäärä, sillä pyörillä on jo yli 12 000 rekisteröitynyttä käyttäjää”, Lehmuskoski jatkaa.

”Ajotuntuma on saanut kiitosta ja pyöriä käytetään aktiivisesti.”

Kaupunkipyörien saamaa tunnustusta perustellaan sillä, että pyöräily on yksi keskeinen ratkaisu kehittyvän kaupungin liikkumisen haasteisiin ja pyöräilyn on todettu lisäävän hyvinvointia sekä säästävän aikaa kaupungissa liikuttaessa.

”Homma on lähtenyt hienosti käyntiin. Ajotuntuma on saanut kiitosta ja pyöriä käytetään aktiivisesti. Reipas keltainen väri piristää ja tekee pyöräilijästä myös näkyvämmän ja näin liikkumisesta turvallisempaa. Vaikuttaa siltä, että saamme nauttia tästä mainiosta liikkumistavasta pitkään!” palkintoa perustellaan.

Helsingin kaupunkipyöräpalvelu avattiin toukokuussa 2016. Tänä vuonna käytössä on 500 pyörää ja 50 pyöräasemaa, ja ensi vuonna palvelu kasvaa täyteen mittaansa 1500 pyörän 150 aseman laajuiseksi. Kaupunkipyörät ovat yhteiskäyttöpyöriä Helsingin kantakaupungissa liikkuville ja ne toimivat osana joukkoliikenteen matkaketjua tukien kestävää liikkumista.

Kaupunkipyöräpalvelusta vastaa HKL. Palvelua ylläpitää CityBike Finland. Järjestelmän mainosmyynnistä vastaa ClearChannel ja pyörien pääyhteistyökumppani on HOK Elanto. HSL vastaa kaupunkipyörien verkkosivustosta hsl.fi/kaupunkipyörät sekä Reittioppaan kaupunkipyörätoiminnallisuuksista.

About Author