Pyöräilyasiat pyörivät vauhdilla eteenpäin Mikkelissä

028

Pyörien huoltopiste on saapunut kävelykadulle.

Mikkelin kaupunkikeskusta on saanut ensimmäisen pyörien huoltopisteen. FalcoFix-huoltopiste yhdistää perinteisen polkupyörän pumpun ja korjaus sekä huolto-aseman. Fixistä löytyy laadukkaat työkalut polkupyörän perushuoltoon. Polkupyörä nostetaan satulastaan roikkumaan tukivarsien päälle. Pyörän asento mahdollistaa pyörien ja polkimien liikkeen. Huoltopiste sijaitsee kävelykadulla poliisilaitoksen edustalla olevan pyörätelineen yhteydessä.

Kävelyn ja pyöräilyn edistämisryhmä

Mikkelissä on laadittu Kävelystä ja pyöräilystä potkua -suunnitelma edistämään kävelyn ja pyöräilyn olosuhteita, lisäämään niiden osuutta etenkin lyhyissä matkoissa sekä parantamaan keskustan viihtyisyyttä ja elinvoimaisuutta.

Suunnitelman toteuttamista ohjaamaan on perustettu kävelyn ja pyöräilyn edistämisryhmä, johon kuuluu edustajia kaupungin eri toimialoilta, Liikenneturvasta, Mikke ry:stä ja kaupunginvaltuustosta. Ryhmä suunnittelee, koordinoi ja toteuttaa erilaisia toimenpiteitä, jotka tähtäävät entistä kävely- ja pyöräilymyönteisempään Mikkeliin.

Käytännön toimenpiteitä vuonna 2016 ovat Kokeilukulttuuria-työpajan toteuttaminen kaupunkilaisille 22.9., Liikkujan viikon toiminnan järjestäminen sekä kävelyn ja pyöräilyn edunvalvonta kaupungin laatimissa erityyppisissä suunnitelmissa ja ohjelmissa. Ryhmän puheenjohtajana toimii kuluvana vuonna hyvinvointikoordinaattori Arja Väänänen ja koordinaattorina Tapio Kinnunen Strafica Oy:stä. Ryhmän muut jäsenet ovat: Eveliina Könttä,Ulla Vanhakartano, Seija Manninen, Eini Karvonen, Päivi Meskanen, Heli Järnefelt, Tiina Juhola, Mikko Tuovinen, Tiina Maczulskij ja Armi Salo-Oksa.

Koko kaupungin pyöräilytapahtuma torstaina 22.9. klo 17

Liikkujan viikolla torstaina 22.9. järjestetään koko kaupungin pyöräilytapahtuma. Yhteislähtö on klo 17 Mikkelin torilta. Pyöräkulkue polkee Mikkelin asuntomessualueelle, johon on mahdollista tutustua. Lisäksi tarjolla ON pientä evästä. Matkan varrella on erilaista ohjelmaa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

About Author