Ranskan ympäriajon historia kirjana

tour_de_france_front

Tour de France eli Ranskan ympäriajo järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1903. Yksi Ranskan ympäriajon suursuosion syistä on kilpailun ääretön rankkuus. Ajajat joutuvat armottomaan rääkkiin kilpaillessaan toisiaan ja luonnon asettamia rajoja vastaan. Ei ole ihme, että Ranskan ympäriajo on synnyttänyt urheiluhistorian suurimpia legendoja.

– Sankaruuden vastapainoksi Ranskan ympäriajossa on nähty luultavasti enemmän skandaaleita kuin missään muussa urheilutapahtumassa. Ranskan ympäriajo on horjunut skandaaleissa, mutta sen valtava suosio on säilynyt. Oman mausteensa kilpailuun ovat tuoneet suomalaisajajat: Joona Laukka, Kjell Carlström, Jussi Veikkanen ja suomalaissyntyinen Charles Wegelius, kirjan kirjoittaja Tapio Keskitalo toteaa.

Tour de France – enemmän kuin pyöräilykilpailu -kirja on suunnattu kaikille Ranskan ympäriajosta, pyöräilystä, urheilusta ja suurista tarinoista kiinnostuneille. Vetävästi kirjoitettu teos esittelee yli satavuotiaan urheilumammutin historian, nykyhetken, suurimmat sankarit, katkerimmat takaiskut ja ikimuistoisimmat sattumukset. Samalla se on kurkistus tähtiloiston taakse ammattipyöräilyn usein raadolliseen ja armottomaan maailmaan.

– Kirja on kunnianosoitus ääretöntä päättäväisyyttä, kunnianhimoa ja suuria uhrauksia tehneille urheilijoille, mutta se ei ummista silmiään Ranskan ympäriajon synkille tapahtumille, kertoo Keskitalo, joka työskentelee STT:n urheilutoimituksessa ja vapaana toimittajana.


Tour de France – enemmän kuin pyöräilykilpailu
ISBN 978-952-6618-97-5
260 sivua + kuvaliite
Suositushinta 34,90 e

 

About Author