Suomen suurin pyöräilyn erikoisliike Baiks aloittaa 13 myymälällä ja suunnittelee kansainvälistymistä

17190910_1640324365992902_2136481506443141973_n

Maamme suurin pyöräilyn erikoisliikeketju Suomen Polkupyörätukku uudistuu, ja ketju tunnetaan jatkossa nimellä Baiks. Ketju avaa uuden Baiks-brändin mukaisen fiksun verkkokaupan ja uudet myymälät Lahteen ja Joensuuhun. Baiks hakee kasvua myös uusilta markkina-alueilta.  

Suomalainen perheyhtiö Helkama uudistaa omistamansa Suomen Polkupyörätukun toiminnan, ja ketjun myymälät toimivat jatkossa Baiks-nimen alla. Ketjun liikkeet sijaitsevat Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä ja Kuopiossa.

Lahteen ja Joensuuhun Baiks avaa uudet myymälät. Lisäksi ketju suunnittelee pop up -liikkeitä eri puolille Suomea.

Baiksin ketjujohtajana on aloittanut Marita Leminen, jolla on vahva kokemus vähittäiskaupasta.

– Pyöräkauppa ja erityisesti sähköpyörät ovat mukavassa nosteessa Suomessa ja asiakkaat arvostavat erikoisliikkeiden tarjoamaa asiantuntemusta. Baiks-ketjussa uutta ei ole vain nimi, vaan koko palvelukonsepti, jonka olemme rakentaneet asiakaspalautteen ja kuluttajien toiveiden perusteella, Baiksin tuore ketjujohtaja Marita Leminen sanoo ja jatkaa:

– Satsaamme erityisesti asiakaskokemukseen ja kaikki ketjumme myymälät on remontoitu talven aikana. Haluamme tarjota fiksua palvelua kilpailukyiseen hintaan. Olemme tehneet ison työn Baiksissa henkilöstön kanssa, jotta asiakaskokemus olisi samanlainen kaikissa liikkeissämme.

Baiks-myymälöissä on käytössä esimerkiksi Helkaman E-Bike Expertti -konsepti, joka tarjoaa sähköpyöräilystä kiinnostuneille entistäkin asiantuntevampaa palvelua, koeajomahdollisuuden ja sähköpyörien huollon. Uutta on myös asiakastiloissa suoritettava huoltotoiminta eli asiakkaat pääsevät seuraamaan, kuinka asiantuntijat korjaavat pyörän.

– Selkeänä trendinä on nähtävissä, että monella on käytössään useampi kuin yksi pyörä. Lyhyille matkoille valitaan rento jopo, mutta pidemmät työmatkat ajetaan yhä useammin sähköpyörällä. Tämän kesän kuumimmaksi trendiksi ennustankin sähköpyörien läpimurtoa, ja aiomme satsata voimakkaasti ihmisten houkutteluun koeajoihin, Leminen sanoo.

Baiksin laajaan pyörävalikoimaan kuuluvat muun muassa Suomessa suunniteltu Insera, itävaltalainen KTM, Merida ja kotimainen Helkama.

– Baiks on 10 miljoonan euron liikevaihdollaan Suomen suurin polkupyörien vähittäismyyntiketju ja tavoittelemme tänä vuonna noin 5 %:n kasvua. Tutkimme paraikaa myös laajentumismahdollisuuksia lähimarkkinoille, Leminen valottaa.

About Author