Vaasan kaupunki: Työpäiväpyörällä kokoukseen polkaisee ketterästi

tyopaivapyora_arbetsdagscykel_elinahavu

Laatuaan ensimmäiset työpäiväpyörät ovat saapuneet Vaasan kaupungin henkilöstön käyttöön. Työpäiväpyörän ajatus on hyvin käytännönläheinen. Yksikön yhteisellä pyörällä työntekijä voi polkea vaikkapa kokoukseen tai muille työasioille työpäivän aikana.

Työpäiväpyörä on mukava mahdollisuus etenkin heille, jotka pitkän työmatkan vuoksi kulkevat töihin autolla tai bussilla. Pyöräilyn positiiviset vaikutukset näkyvät monella tavalla. Samalla, kun henkilöstö saa työpäivän aikana raitista ilmaa ja hyötyliikuntaa, vähenevät autoilusta aiheutuvat päästöt. Tämä tukee kaupungin energia- ja ilmasto-ohjelman tavoitteita.

− Lyhyillä matkoilla pyörä on autoa näppärämpi tapa liikkua, sillä sen saa helposti parkkiin lähelle sisäänkäyntiä. Tässä säästyy myös aikaa, kertoo kehittämispäällikkö Maija Alasalmi.

Pyörät pyörivät yhteisillä pelisäännöillä

Kaikki 29 työpäiväpyörää ovat oransseja kaupungin värimaailman hengessä ja niitä koristaa logosta tutut aallot. Jokaisen pyörän mukana kulkee pyöräilykypärä, joka sekin erottuu joukosta oranssilla värillään.

Kukin yksikkö sopii yhdessä pyörään liittyvistä käytännön asioista, kuten avaimen säilytyspaikasta. Yksikkö voi nimetä myös pyörävastaavan, jonka puoleen voi kääntyä mieltä askarruttavissa kysymyksissä.

− Esimerkiksi meillä viestintäpalveluissa on viikoittainen lista, johon voi tehdä varauksen pyörästä tietylle päivälle. Kypärä, avain ja pumppu roikkuvat naulakossa, kertoo viestintäsuunnittelija Tiina Salonen.

Työpäiväpyörät ovat mukana 9.5. Pyöräilyviikon toritreffeillä. Tapahtuma on osa kansallista Pyöräilyviikkoa, jossa Vaasa on mukana.

About Author