Kuopio pyytää tarjouksia kaupunkipyöräjärjestelmästä

free-bicycle-public-domain-pictures-1 (12)_thumb

Kuopion kaupunki on julkaissut kaupunkipyörähankintaa koskevan tarjouspyynnön. Tarjouspyynnön avulla Kuopio hakee toimittajaa, joka vastaa kaupunkipyöräjärjestelmään kuuluvista kaupunkipyöristä ja niiden käyttöön tarvittavien järjestelmäpalveluiden teknologiasta. Tarjouspyyntöön tulee vastata 6.4.2018 klo 12.00 mennessä.

Tarjouspyynnön tavoitteena on toteuttaa moderni kaupunkipyöräjärjestelmä Kuopion kaupungin keskustan ja Savilahden alueelle. Kaupunkipyöräjärjestelmällä tarkoitetaan kokonaisuutta, joka koostuu polkupyöristä, kaupunkipyörien pysäköintiin tarkoitetuista pyöräasemista, kaupunkipyörien käytön mahdollistavista ohjelmistoista, tietojärjestelmistä ja tietoliikenneyhteyksistä sekä tarvittavista varaosa-, tuki- ja ylläpitopalveluista.

Tavoitteena on vähintään 150 uuden kaupunkipyörän kokonaisuus, johon sisältyy vähintään 50 sähköavusteista kaupunkipyörää. Loput hankittavat pyörät ovat joko ns. asemattomia älypyöriä ja/tai sähköavusteisia pyöriä. Hankintaan sisältyy myös pitkälle automatisoidut laite- ja tietojärjestelmäratkaisut, jotka mahdollistavat kaupunkipyörien ympärivuorokautisen käytön itsepalveluperiaatteella pyöräilykauden 1.5. – 31.10. aikana.

Hankittavan kaupunkipyöräjärjestelmän toimitus ja käyttöönottovaihe on suunniteltu toteutettavaksi vuoden 2018 aikana siten, että sitä voidaan koekäyttää syyskaudella 2018. Kuopion kaupunkipyöräjärjestelmä otetaan tuotantokäyttöön täysimittaisesti viimeistään 1.5.2019.

Kaupunkipyöräjärjestelmän tavoitteena on olla laadukas ja helppokäyttöinen osa Kuopion liikkumisjärjestelmää. Kaupunkipyöräjärjestelmän päivittäisen käytön tulisi olla vaivatonta alueen asukkaille ja työssäkävijöille kuten myös kaupungissa satunnaisesti vieraileville.

Kuopion kaupunkipyöräjärjestelmä lisää alueen resurssiviisautta. Se myös lisää hyvinvointia edistävien kulkumuotojen käyttöä eli kannustaa ihmisiä pyöräilemään, täydentää alueen joukkoliikennejärjestelmää, vähentää yksityisautoilun aiheuttamia päästöjä, ruuhkia ja pysäköintitilan tarvetta sekä parantaa Kuopion keskustan alueen nähtävyyksien, palveluiden ja työpaikka-alueiden saavutettavuutta.

Kaupunkipyöräjärjestelmän hankinnalla tuetaan Kuopion strategian 2030 Resurssiviisas Kuopio -päätavoitteen saavuttamista ja valintoja, joilla Kuopio tekee tulevaisuutta.

About Author