Porvoon kaupunki: Pyöräilyreitit saavat uudet nimet – Pertti Jarla suunnittelee opasteita

180509_Luonnos Kuninkaanportti, Pertti Jarla

Porvoolaiset saivat huhtikuussa ehdottaa nimiä kuudelle kävely- ja pyöräreitille. Ehdotuksia oli mahdollisuus antaa Team Porvoo -sovelluksessa sekä palvelupiste Kompassissa. Voittajanimet julkaistaan parhaillaan vietettävän valtakunnallisen Pyöräilyviikon kunniaksi.

– Saimme kaikkiaan 586 nimiehdotusta yli sadalta vastaajalta, mitä voi pitää huikeana määränä. Ehdotukset olivat myös tarkkaan harkittuja ja perusteltavissa joko alueen ominaisuuksien, historian tai vanhan nimistön pohjalta. Joukossa oli monia kekseliäitä ja toisaalta myös huumorin pilke silmäkulmassa annettuja ehdotuksia. Kiitämmekin lämpimästi kaikkia ehdotuksia antaneita henkilöitä, kiittää Hanna Linna-Varis kuntatekniikasta.

180509_Luonnos skeittipuisto, maauimala, Pertti Jarla

Pyörätieviitoitusta kehittävä työryhmä, jossa on kuntatekniikan lisäksi edustajat kaupunkisuunnittelusta, matkailu- ja markkinointiyksiköstä, kulttuuripalveluista ja viestinnästä, kävi ehdotukset läpi ja valitsi suosikkinsa päätöksentekoa varten. Valinnassa otetaan huomioon nimien sopivuus kohteille, ja niiden toimiminen sekä suomen- että ruotsinkielisessä muodossa.

Seuraavat nimet valikoituivat työryhmän esitykseksi:

  • Porvoonjoen länsirannan suuntainen rantapolku saa nimekseen Läntinen jokiraitti.
  • Kokonniemen kansanpuistossa kulkeva reitti on jatkossa nimeltään Paviljonginpolku.
  • Tolkkisten tien suuntainen kevyen liikenteen väylä Aurorahallilta Voittajantielle on Voittajan oikopolku.
  • Kevätkummun metsässä Sammontien liittymään johtava reitti on Kevätmetsänbaana.
  • Kevätkummuntieltä Toukovuoreen menevä reitti on Toukon oikopolku.
  • Pappilanpellolla sähkölinjan alla kulkeva reitti on nimeltään Virtaviiva.

Hanke etenee sarjakuvataiteilija Pertti Jarlan viitoittamalla tiellä

– Pyöräteiden kehittäminen ei kuitenkaan jää tähän. Nimeämisen lisäksi pyöräilyväylien opasteita uusitaan. Iloksemme kaupunki etenee tässä sarjakuvataiteilija Pertti Jarlan viitoittamalla tiellä, sillä hän suunnittelee uusia opasteita, kertoo Hanna Linna-Varis.

– Porvoolaistuneen Jarlan suunnittelemia opasteita nähdään kesän aikana muutamien pääväylien varrella ohjaamassa kevyttä liikennettä ja informoimassa raittien erityiskohteista. Ensimmäiset opasteet asennetaan Maarin alueelle, Linna-Varis jatkaa.

Pyöräilyn edistäminen ja pyöräilyolosuhteiden parantaminen ovat yksi kaupungin painopistealueista. Tavoitteena on luoda kevyelle liikenteelle houkutteleva liikkumisympäristö, jossa iloiseen mieleen yhdistyy selkeä opastus, paikallisen kulttuurin edistäminen ja liikunnallisuus. Hanke on osa liikenteen päästöjä vähentävää työtä, johon on saatu avustusta Liikenneviraston Liikkumisen ohjauksen määrärahasta.

About Author