Sähköpyöräily on räjähdysmäisessä kasvussa Suomessa

5_haibike-2016-la-thuile-me-photo-5443

Sähköpyörien käyttö kasvaa 100 % vuosivauhdilla Suomessa ja monessa muussa Euroopan maassa. Electrobike avaa Lappeenrantaan suuren sähköpyörämyymälän, jonka avajaisia vietetään 25.5-27.5.2018. Electrobike Lappeenranta avataan Tackla Centerin yhteyteen ja se kasvattaa tuotetarjontaa laadukkailla sähköpyörillä.

Sähköpyöräbuumi on levinnyt Suomeen

Sähköpyörien markkinaosuus on tällä hetkellä alle 1 % koko pyörämarkkinoistamme, mutta myynnin uskotaan tuplaantuvan kuluvalla kaudella. Suomen markkinoilla on paljon potentiaalia, sillä kehitys on laahannut jo vuosia muun Euroopan perässä. Vuonna 2016 sähköpyörien myynti kasvoi Ruotsissa 34 % ja Norjassa 100 % saavuttaen lähes 10 % osuuden Norjan pyörämarkkinoista. Saksassa sähköpyörien osuus on jo 15 % kaikista myydyistä pyöristä ja myynti kasvoi 13 %. Eurooppalaisten sähköpyörävalmistajien näkemys on, että tulevaisuudessa tavalliset pyörät jäävät lähinnä harrastus- ja kilpailukäyttöön sähköavusteisten pyörien vallatessa hyötyajot kuten työmatkapyöräilyn.

– Alkuvuoden aikana olemme myyneet yli neljä kertaa enemmän sähköpyöriä kuin viime vuonna samaan aikaan. Olemme varautuneet kuumentuneeseen kysyntään, joten pyöriä on hyvin saatavilla, Electrobikenyrittäjä Jani Jokinen kertoo. Uudessa Electrobike Vantaan -myymälässä on kattava sähköpyörävalikoima, josta löytyy niin kaupunki- ja työmatkapyöriä kuin erikoisrakenteisia maastopyöriä. Myös lapsille ja ikääntyneille löytyy omat mallinsa. Malliston laajuudesta kertoo myös hintahaitari, joka liikkuu kahdesta tuhannesta viiteentoistatuhanteen euroon, toteaa Jani Jokinen.

-Myymme vain laadukkaita sähköpyöriä ja annamme kaikille malleille 2-vuoden takuun. Edullisin sähköpyörämme, Boostbike City 1.0 (Jenni), on erinomainen citypyörä hyvin vääntävällä Boostbike-sähkömoottorilla, jolla pääsee kevyesti ylös jyrkimmätkin mäet. Mallissa on jalka- ja käsijarrut, kolme vaihdetta sekä kestävä akku 360 wattitunnin kapasiteetilla. Mallistomme paras pyörä: Haibike XDURO FullSeven Carbon 10.0 on jo keräilyharvinaisuus. Kokonaan hiilikuiturunkoinen pyörä painaa vain 19 kg ja siinä on luokkansa tehokkaimmat hydrauliset levyjarrut sekä huipputasoinen joustohaarukka, Jani Jokinen toteaa.

Vantaan myymälämme lisäksi yhtä laaja sähköpyörävalikoima löytyy uudesta Electrobike Lappeenrannan myymälästä, jossa on esillä yli 30 erilaista sähköpyörää. Suurin osa pyöristä on saatavilla heti eli toimitusvalmiina asiakkaillemme. Kaikkia pyöriä pääsee kokeilemaan myymälän isolla piha-alueella tai pidemmän lenkin voi polkaista lähistön pyöräteillä. Electrobiken yrittäjä Jani Jokinen kehottaakin aina koeajamaan sähköpyörän ennen ostopäätöstä. Sähköpyörien laatuerot ovat huimia, minkä lisäksi ajotuntuma on eri malleissa hyvin erilainen. Koeajamalla huomaa sähköpyörien erot ja löytää juuri itselleen sopivan pyörän. Hintoja vertaillessa kannattaa kiinnittää huomiota ajomukavuuteen, sähköavustuksen säätömahdollisuuksiin, akun kestoon sekä huollon ja varaosion saatavuuteen.

About Author