Helkama vauhdittaa sähköpyörien myyntiä e-Bike Expertti -konseptilla

helkamakuva4

Kaikkien sähköpyöriensä valmistuksen Suomeen siirtänyt Helkama on luonut e-Bike Expertti -konseptin, johon on lähtenyt mukaan jo 50 myymälää ympäri Suomen. Liikkeiden henkilöstö on saanut perusteellisen koulutuksen sähköpyöristä ja tarjoavat aina kattavat huoltopalvelut sekä rahoitusmahdollisuuden.

Sähköpyörien myynti Suomessa tuplaantui viime vuonna. Helkama Veloxin toimitusjohtaja Tero Valtonen arvioi, että Suomessa myytiin noin 10 000–12 000 sähköpyörää. Tulevan kauden aikana hän odottaa myynnin kasvavan jo noin 20 000 pyörään, sillä sähköpyörien ostajakunta on aiempaa monipuolisempi.

– Sähköpyöriä ostavat nyt kaikenikäiset. Myyntiä tukee erityisesti suosiotaan lisännyt työmatkapyöräily, Valtonen kertoo ja jatkaa:

– Teettämämme kuluttajakyselyn mukaan tärkeimpiä valintaperusteita ovat itselle sopivan mallin löytäminen, kotimaisuus ja pyörän luotettavuus. Myös hinta on luonnollisesti tärkeä tekijä.

Sähköpyörien myynti vaatii erityisosaamista, ja siksi Helkama on kouluttanut 50 liikettä e-Bike Expertti -myymäläksi. Sähköpyöriin erikoistuneessa myymäläkonseptissa asiakasta palvelevat sähköpyöriin erikoistuneen koulutuksen saaneet myyjät.

– Helkaman lisäksi myymälöissä on laaja valikoima muidenkin brändien sähköpyöriä, kuten Meridaa ja BH:ta. Niistä saa myös kattavan huollon sähköpyörille. Myymälöistä löytyy esimerkiksi osaaminen ja laitteet Shimanon tuoreimpien ohjelmien päivittämiseen sekä diagnostiikan lukemiseen, Valtonen lupaa.

Laaja koeajokiertue käynnissä

Ennen sähköpyörän hankkimista Valtonen suosittelee, että ostaja kokeilee useita eri malleja.

– Kaikissa e-Bike experteissä pääsee koeajamaan monia eri sähköpyöriä. Menopeli kannattaa valita aina ajoprofiilin mukaan. Metsäteillä ja maastossa pääasiallisesti liikkuvan kannattaa hankkia erilainen sähköpyörä kuin kaupunkipyöräilijän, Valtonen sanoo.

Sähköpyörien korkeampi hinta mietityttää Valtosen mukaan monia hankintaa suunnittelevaa.

– Hintaa ei ehkä tulisi verrata suoraan polkupyörän hintaan vaan esimerkiksi auton tai mopon hintaan ja kuluihin, sillä sähköpyörä tarjoaa niille hyvän vastineen lyhyillä matkoilla. Tavallisesta polkupyörän ostosta poiketen sähköpyörät hankitaan usein rahoituksella, jolloin kuluja pystyy jakamaan useammalle kuukaudelle, Valtonen toteaa.

Koeajojen vauhdittamiseksi Helkama Velox on aloittanut laajan koeajokiertueen, joka vierailee yli 30 paikkakunnalla. Oman paikkakunnan aikataulut löytyvät e-Bike Expertin nettisivuilta ja verkkokaupasta: https://ebikeexpertti.fi/

e-Bike Expertti -liikkeitä on 50, ja ne sijaitsevat muun muassa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Joensuussa, Oulussa, Porissa, Lahdessa sekä Kotkassa.

Helkama Velox työllistää 47 ammattilaista.

About Author