Velo & Oxygen tuo sähkön maastopyöräilyyn

yoc131_lowres

Pääkaupunkiseudulla toimiva polkupyörien erikoisliikeketju Velo & Oxygen tarjoaa pyöräilyn harrastajille mahdollisuuden tutustua Crescentin sähköavusteisiin maastopyöriin. Yhdessä E-MTB Sähköpyörä Safarin kanssa järjestettävät maksuttomat maastopyöräsafarit ovat loistava tilaisuus kokeilla sähköistä maastopyöräilyä kokeneiden oppaiden johdolla. 

Sähköpyöriä ja maastopyöräilyä ei välttämättä perinteisesti liitetä toisiinsa. Velo & Oxygenin toimitusjohtaja Jari Elamon mukaan sähkömaastopyörät ovat Suomessa pyöräilykauden 2019 kovin uutuus.

– Aiemmin sähköavusteiset pyörät on mielletty Suomessa pitkälti varttuneemman väen fillareiksi, toteaa Jari Elamo. – Keski-Euroopan suurissa pyöräilymaissa avustavia sähkömoottoreita on kuitenkin jo vuosia käytetty myös maastopyörissä. Aiemmin perinteistä maastopyöräilyä harrastaneet 30–40-vuotiaat ovat löytäneet aivan uutta virtaa harrastukseensa, kun sähkö mahdollistaa jyrkemmät nousut ja pidemmät lenkit.

Sähköpyöräilyyn saattaa liittyä myös ennakkoluuloja, ja mielikuva matalarunkoisista ja raskastekoisista sähköpyöristä elää monien intohimoisten fillaristien mielessä tiukasti. Paras tapa kokea modernin sähköpyöräilyn vauhti ja tunnelma onkin koeajo. Useimmiten se tarkoittaa lyhyttä lenkkiä pyöräliikkeen pihassa, mutta nyt tarjolla on mahdollisuus vauhdikkaaseen metsäsafariin.

Velo & Oxygen järjestää yhteensä 19 maksutonta sähkömaastopyöräsafaria pääkaupunkiseudulla Crescentin pyörillä yhteistyössä E-MTB Sähköpyöräsafarin kanssa. Ensimmäinen tapahtuma järjestettiin tiistaina 2.4. Tammistossa ja buukattiin nopeasti täyteen.

Safarit järjestetään tiistai-iltoina huhtikuun ja syyskuun välisenä aikana Suomenojalla, Tammistossa ja Kalliossa. Mukaan mahtuu kerrallaan kymmenen pyöräilijää, vaatimuksena on 18 vuoden ikä ja vähintään 150 cm pituus. Tarkempi aikataulu löytyy Velo & Oxygenin nettisivuilta www.velo-oxygen.fi 

About Author