Helkama uudisti brändiään – uuden videon musiikki peräisin sähköpyöristä

0g7a8854

Suomen suosituin polkupyörämerkki Helkama Velox on uudistanut visuaalista ilmettään ja brändiään, mikä näkyy muun muassa yrityksen H-merkissä, sloganissa ja tekstilogossa. Samalla yritys on julkaissut myös uuden sähköpyöriä markkinoivan videon, jonka erikoisuutena on kokonaan sähköpyörien avulla tuotettu musiikki.

Kesän aikana Helkaman markkinoinnissa näkyy uusi nuorekkaampi ote. Helkama Veloxin toimitusjohtajan Tero Valtosen mukaan brändiuudistuksessa kunnioitetaan perinteitä, mutta samalla tuodaan yhtiön visuaalinen ilme ja kerronta nykypäivään.

– Olemme Helkamalla siirtäneet valtaosan valmistuksestamme Suomeen omalle tehtaallemme, ja haluamme, että se näkyy myös brändissämme. Uuden brändin avulla haluamme nostaa kotimaisuutta esiin modernilla tavalla, huumoriakaan unohtamatta, Tero Valtonen kertoo.

Brändiuudistuksesta vastasi turkulainen luova suunnittelija Ari Kivi, jolle työ 100-vuotiaan ikonisen suomalaisbrändin kanssa oli mieluinen tehtävä. Uutta linjaa hän kuvaa yksinkertaiseksi, nykyaikaiseksi ja skandinaavisen laadukkaaksi.

– Harvalla brändillä on yhtä kunniakas historia ja vastaavaa tunnettuus kuin Helkamalla. Tämän vuoksi lähtökohtana ja ydinasiana oli luoda visuaalinen ilme, joka kommunikoi tätä päivää pyllistämättä kuitenkaan brändin pitkälle historialle. Eli kuten kasvojen kohotukseen kuuluukin, ei tehdä täysin uutta, vaan ammennetaan jo olemassa olevan arvosta, järjestetään palikat uudelleen ja viilataan maailma nykyaikaan, Kivi sanoo.

Sähköpyörissä hittiainesta

Tänä keväänä Helkama satsaa markkinoinnissaan erityisesti sähköpyöriinsä, joiden valmistus on siirretty kokonaan Suomeen Hangon tehtaalle. Sähköpyörien kysyntää vauhdittamaan on tehty uusi brändivideo, jonka äänimaailma on peräisin koko sähköpyöristä.

– Hylkäämällä perinteiset soittimet ja valmiit äänipankit voidaan sanoa ettei koko maailmasta löydy yhtäkään äänituotantoa missä kuuluisi samoja ääniä, kuin Helkaman videossa. Äänityöhön käytettiin kolme päivää, Pyry Salminen Stone Filmsiltä sanoo.

Salminen kertoo, että ensimmäisen päivän aikana tiimi vei pyörät studioon ja äänitti kaiken mahdollisen kilinän ja kolinan, mikä pyöristä lähti.  Seuraavana päivänä käytiin sävellystyön pariin. Yli sadasta ääniraidasta luotiin videoon sopiva tunnelma. Kilinöitä ja kolinoita hidastettiin, nopeutettiin ja venytettiin sopiviin säveliin. Lisättiin kaikua ja muita efektejä lisäarvon nostamiseksi. Kolmantena päivänä biisi miksattiin ja masteroitiin, millä saavutettiin haluttu syvyys ja dynamiikka.

Uusi brändi-ilme näkyy kaikessa Helkaman markkinoinnissa, johon kuuluu tänä vuonna vahvasti myös kasvokkain kohtaamiset kuluttajien kanssa.

– Sähköpyörien koeajojen vauhdittamiseksi olemme aloittaneet laajan koeajokiertueen, joka vierailee yli 30 paikkakunnalla, Valtonen sanoo.

About Author