PSOASin asukkaat pääsevät huristelemaan yhteiskäyttöpyörillä

00518e32-e618-4352-9772-79e34783b9cb

PSOAS Bikes -yhteiskäyttöpyörät otetaan käyttöön vaihto-opiskelijoille toukokuussa. Palvelua on tarkoitus laajentaa myöhemmin myös muille asukkaille.

Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiö PSOAS laajentaa palveluvalikoimaansa asukkailleen. Nyt vuorossa on yhteiseen käyttöön suunnatut polkupyörät, jotka tulevat aluksi tarjolle Ouluun tuleville vaihto-opiskelijoille. Yhteiskäyttöpyöriä on PSOASilla kokeiltu aiemmin kevyesti, nyt palvelu tuodaan tarjolle paranneltuna ja laajennettuna versiona.

“Yhteiskäyttöpyörät halutaan tarjota käyttöön ensin nimenomaan vaihto-opiskelijoille, joilla ei yleensä ole omaa pyörää mukanaan tullessaan suorittamaan opintojaan Ouluun. PSOAS Bikes -pyörien kautta vaihtarit saavat nauttia pyöräilykaupunki Oulun erinomaisesta pyörätieverkostosta sekä kulkea päästöttömästi ja näppärästi paikasta toiseen, toteaa PSOASin palvelupäällikkö Jari Simonen.”

Yhteiskäyttöpyörien katokseen pääsee omalla kotiavaimella, johon on lisätty käyttöoikeudet. PSOASin asunnoissa on käytössä iLOQ-älylukot, joiden kautta oikeuksien hallinta onnistuu näppärästi. Pyörien käyttöä voidaan myös seurata paremmin älylukon ansiosta. Käyttäjän on hankittava vain oma lukko, jolla pyörä lukitaan aina, kun se on pysäköitynä katoksen ulkopuolella.

PSOAS Bikes yhdistää jakamistalouden ja kiertotalouden

PSOAS on aiemmin lanseerannut PSOAS Car -yhteiskäyttöautot. Yhteiskäyttöpyörät täydentävät PSOASin asukkaille tarjottavien, kulkemista helpottavien lisäpalveluiden valikoimaa mukavasti. Yhteiskäyttöpyörät ovat PSOASilta myös satsaus ekologisuuteen.

“Yhteiskäyttöön tulevat polkupyörät ovat pois muuttaneiden asukkaiden hylkäämiä pyöriä, jotka on kunnostettu yhteistyökumppanimme Cykkelin kanssa. Hylättyjen pyörien uuskäyttöhän on järkevää, ympäristöystävällistä ja arvojemme mukaista. PSOAS Bikes -palvelussa jakamistalous ja kiertotalous yhdistyvät parhaalla mahdollisella tavalla”, Simonen summaa.

About Author