:PORIN KAUPUNKI: Fatbike-lainaus käynnistyy – lähde syyslomalla pyöräilemään

820M-KS-CYCLING-FATBIKE-SNW2458-SCHWARZ-ROT-Z-20

Porin kaupungin Luonto liikuttaa -hankkeeseen ostettuja fatbikeja voi jälleen lainata Porin pääkirjastosta sekä Lavian kirjastosta. Lainaaminen tapahtuu kirjastokortilla kirjastosta ja pyörän nouto Luontopajalta tai Laviassa Ekopajalta. Pyörien laina-aika on seitsemän päivää.

Lainaustoiminta oli tauolla varkaustapauksien vuoksi. Nyt lainaajien ohjeistuksia on päivitetty.

– Pyöriä lainataan kuntoilu- ja virkistyskäyttöön ja niitä suositellaan säilytettäväksi lukitussa tilassa. Pyöriä ei siis suositella käytettäväksi esimerkiksi kauppamatkoilla tai muutenkaan keskustassa. Jos pyörän säilyttäminen vaikkapa kerrostalossa viikon verran tuntuu pitkältä, voi sen palauttaa jo aiemmin. Näin saadaan tehostettua myös käyttöä ja nopeutettua kiertoa, kertoo Luonto liikuttaa -hankeen hankekoordinaattori Leea Toukola.

Lainapyörän mukaan saa edelleen kypärän ja lukon sekä nyt syksyllä tarpeeseen tulevat valot eteen ja taakse. Lukko kuitenkaan itsessään ei riitä säilytykseen, vaan lisäksi toivotaan lainaajilta tarkkaavaisuutta.

– On erittäin harmillista, että pyöriä on varastettu. Ei ole kenellekään mielekästä, että lainaajat joutuvat maksamaan kadonneista pyöristä. Tahtotila ei ole laittaa lainaajia maksamaan, vaan pitää palvelu kaupunkilaisten käytössä jatkossakin. Sen takia jokaiselta lainaajalta toivotaan tarkkaavaisuutta säilytyksen suhteen. Näin toivon mukaan säästytään ikäviltä tilanteilta, sanoo Toukola.

Syksy ja jopa talvi ovat oivallista aikaa luonnossa liikkumiseen fatbikella. Leveät renkaat mahdollistavat polkemisen pehmeämmässäkin maastossa. Hyviä reittivaihtoehtoja urbaaneista kaupunkipoluista metsäreitteihin löytyy esimerkiksi Poriliikkuu -sovelluksesta.

Pyöriä lainatessa kannattaa huomioida Luontopajan ja Ekopajan aukioloajat.

Luontopaja:
ma-pe klo 8.00–15.00

Ekopaja:
ma-to klo 7.00–15.00
pe klo 7.00–13.00

About Author