Länsi-Lapin 2022 jännittävin maastopyörätapahtuma – NUTS MTB Ylläs-Levi 16.7.2022

NUTS MTB Ylläs-Levi mittaa osallistujien kuntoa vauhdikkailla reiteillä ja teknisillä poluilla aidossa tunturiympäristössä lauantaina 16.7.2022. Matkoina upeissa Lapin maisemissa ovat 75 km, 55 km ja 30 km reitit. Voit myös tulla retkeilemään ja nauttimaan iloisen ulkoilmatapahtuman tunnelmasta ilman tulostavoitteita. Hupisarjaan voi osallistua myös sähköpyörällä.

Riippumatta siitä, oletko jo kisannut aiemmin vai harkitsetko ensimmäistä maastopyöräkilpailuasi huvin vuoksi, NUTS MTB Ylläs-Levi tarjoaa uskomattoman kokemuksen sekä reitillä että sen ulkopuolella. Sinulla on taatusti hauskaa, kun puitteina ovat maailman puhtain ilma ja Lapin ainutlaatuinen luonto.

Pidempää haastetta haluaville 75 km reitti tarjoaa fyysisyyttä teknisillä poluilla, jalkoja hapottavia tunturinousuja sekä vauhdikkaita alamäkiä. 75 km reitin startti on Ylläsjärvellä ja maali Levin keskustassa, kuten muillakin matkoilla. 55km reitin lähtö on Ylläksen luontokeskus Kellokkaalta. Matka alkaa sorastetulla polulla ja ensimmäinen nousu tehdään Kukastunturin päälle, josta aukeavat upeat Lapin maisemat. Reitti Leville tarjoilee kivikkoa, juurakkoa, nopeaa polkua sekä leveämpää latupohjaa lähempänä Pyhä- ja Kätkätunturia. Tapahtuman lyhyin reitti, 30 km, starttaa Pyhäjärveltä. Reitin vaativimmat nousut tehdään Homevaaralle ja Pyhtätunturille.

 30 km reitillä on yksi, 55 km reitillä kaksi ja 75 km reitillä kolme huoltopistettä. Huoltopisteillä on tarjolla vettä, Nosht-urheilujuomaa sekä pientä suolaista ja makeaa naposteltavaa. Kilpailun jälkeen osallistujille tarjotaan maalialueella lämmin kisaruoka sekä peseytymismahdollisuus. Maalialue sulkeutuu lauantaina klo 18.00.

– Ylläs-Levi reitti on ehdottomasti yksi sulka, joka maastopyöräilijän hattuun pitää saada. Reitillä on monenlaista alustaa helposta soarapolusta harjateräsritilöihin ja kangasmetsän juurakkopolkuihin. Mutta ehdottomasti reitillä tärkeintä ovat maisemat. Helmenä tietysti Kukastunturin ylitys, mistä näkyvät maisemat aina Pallakselle asti, kertoo entinen kilpamaastopyöräilijä ja Visit Ylläksen toimitusjohtaja Kati Vehmas.

Mikä on NUTS MTB Ylläs-Levi?
NUTS MTB Ylläs-Levissä on mahdollisuus pyöräillä kahden tunnetun tunturikeskuksen väli, osittain kansallispuiston alueella. Tapahtuman aikaan reitillä olevat hyvät huoltopisteet takaavat miellyttävän kokemuksen kaiken tasoisille osallistujille. Osallistujien on turvallista sekä helppoa lähteä tapahtumaan mukaan. Ylläs-Levi reitti on auki koko kesäkauden ja aina poljettavissa myös muina aikoina. NUTS MTB Ylläs-Levin ajosuunta vaihtuu vuoro vuosin. Tänä vuonna poljetaan kohti Leviä; lähtöalueet sijaitsevat 75 km ja 55 km matkoissa Yllästunturin kupeessa ja 30 km kisassa Pyhäjärven rannalla. NUTS MTB Ylläs-Levi on Ylläs Outdoor Weekin päätöstapahtuma ja Levi Bike & Outdoor Festin aloitustapahtuma.

Merkitse nämä päivämäärät kalenteriisi – et halua missata näitä jännittäviä pyörätapahtumia, jotka poljetaan Ylläksellä ja Levillä heinäkuussa:

Ylläs Outdoorweek 4.-16.7. – Ulkoilun juhlaa tunturissa

Polkujuoksu, maastopyöräily, packrafting ja bikepacking

– NUTS MTB Ylläs-Levi 16.7.2022

Levi Bike & Outdoor Fest 16.-23.7.2022.
– Alamäkipyöräilyn SM-kisat 15.-16.7.2022
– NUTS MTB Ylläs-Levi 16.7.2022
– MTB-enduro SM-osakilpailu 21.-23.7.2022

– Levi Extreme Triathlon 23.7.2022

https://nutsmtb.fi/yllas-levi/

About Author