:TUUSULA: Uudistuvan urheilukeskuksen BMX-pyöräkrossiradalla päästään jo tositoimiin

Urheilukeskukseen eli Urkkaan rakentuu uusia harrastuspaikkoja kaikkien liikkumaan ja ulkoilemaan mielivien iloksi. Aktiivinen startti otetaan muun muassa juuri valmistuneella BMX-pyöräkrossiradalla osoitteessa Kuntoilijantie 3.

Elokuussa BMX-radalla järjestetään seuraavat tapahtumat:

• Kaikille avoin, matalan kynnyksen KehäCup 3.8. klo 17.30 alkaen. Paikan päältä voi lainata pyörän ja kypärän. Syksyn mittaan Tuusulan radalla pidetään neljä kisailtaa.
• Radan avajaiset lauantaina 6.8. klo 11 alkaen. 5.─7.8. radalla ajetaan PM-kisaviikonloppu eli BMX Nordic Championships -kisat.
• Lauantaina 13.8. klo 12─16 lajin tutustumispäivä, sisältää opastusta ja kokeilua BMX-pyörillä. Myös grilli pidetään kuumana.

Alueella runsaasti uusia tiloja ja liikuntamahdollisuuksia

Tuusulan urheilukeskusta on kehitetty suunnitelmallisesti jo vuosien ajan. Vuoden 2015 jälkeen keskukseen on rakennettu muun muassa suositut salibandyhalli, frisbeegolfrata, kuntoportaat ja kuntolaitteita. Uimalampea ja leikkipaikkaa on jo kohennettu, ja ampumahiihtostadionin ympäristöä ja reittejä parannetaan.

Rakentaminen jatkuu lähivuosina. Monitoimihallihanke on iso osa tätä työtä. Jalkapallo- ja liikuntahallin rakentamisen on määrä alkaa vuoden 2023 aikana. Uusimmat liikuntahallit ja -kentät ovat BMX-radan lisäksi jo toiminnassa olevat ulkotennis- ja padelkentät.

Urkan palveluita käyttää vuosittain yli 600 000 kävijää, siksi liikenteen turvallisuus ja toimivuus on tärkeää. Pysäköintialueita lisätään ja kevyen liikenteen kulkua urheilukeskukseen parannetaan lähivuosien aikana.

Tapahtumien puitteet esimerkiksi uudella BMX-radalla ovat upeaa tulosta yhteistyöstä, jota urheilukeskuksen eteen on tehty. Tuusulan kunnan vapaa-aikapalveluiden päällikkö Risto Kanervan mielestä yhteistyö ja yksituumaisuus ovat tärkeitä, että suuret kehityskokonaisuudet saadaan kuntalaisten käyttöön.

– Vapaa-aikapalveluiden kannalta on tärkeää, että voimme luoda kaikille edellytyksiä kokeilemiselle, oppimiselle ja kehittymiselle. Urkan kehittämisessä jäävuoren huippu on nähtävillä jokaiselle: toimivat ja laadukkaat tilat ja alueet, joissa on mukavaa, turvallista ja inspiroivaa liikkua. Mielestäni meillä on täällä ainutlaatuinen kokonaisuus, summaa Risto Kanerva.

About Author