Jääkäriprikaatin perinteinen polkupyöräkilpailu Jeesiön lenkki 17.8.2022

Perinteinen polkupyöräkilpailu Jeesiön lenkki kilpaillaan Jääkäriprikaatissa keskiviikkona 17.8.2022. Kilpailun johtajana toimii ylikersantti Juuso Kärki. Jeesiön lenkki -polkupyöräkilpailu on lappilainen vastine aikanaan Jääkäriprikaatin perinnejoukko-osastossa, Jääkäripataljoona 1:ssä, Terijoella järjestetystä sotilaspolkupyöräkilpailusta Kivennavan lenkillä. Kumpikin reitti on noin 60 km pitkä.

Jeesiön lenkki -polkupyöräkilpailut aloitettiin Sodankylässä 55 vuotta sitten, ensimmäinen kilpailu järjestettiin vuonna 1967. Vuodesta 1979 lähtien on kilpailun voittopalkintona ollut Jääkäriprikaatin Killan lahjoittama arvokas maastopolkupyörä.

60 kilometrin mittaisessa kilpailussa Lapin jääkäripataljoonan varusmiehet kamppailevat yksiköiden välisestä paremmuudesta ja henkilökohtaisesta sijoituksesta. Reittiennätys on vuodelta 2001, jolloin sodankyläläinen jääkäri Reima Idström paransi ajalla 01.53,18 edellistä ennätystä usealla minuutilla. Kilpailupyöränä on vakiomallinen sotilaspyörä ja varustuksena maastopuku, komposiittikypärä, nahkarukkaset ja sään mukaiset sotilasjalkineet.

Kilpailureitti:

Varuskunta – ampumarata – Lintuselkä – Pittiövaara – Vaalajärvi – Jeesiö – ratsutietä Välitaloon – Korussalmi – Ämpärisaari – Varuskunta.

About Author