Kevään sähköisimmät uutuuspyörät rullaavat kauppoihin

e3

Helkaman tuore TE8-sähköpyörä tarjoaa sujuvaa ajoa sähäkässä paketissa. Lisäksi yritys tuo markkinoille kaksi edullisemman hintaluokan sähköpyörää, E3- ja CE3-mallit. Virtaviivaiset uutuudet kurvaavat markkinoille maaliskuussa.

Helkaman sähköpyöräperhe täydentyy uudella Suomessa valmistetulla TE8-mallilla, joka on täysin varusteltu Helkama-malliston lippulaiva.

– Sähköpyörien suosio Suomessa kasvaa rajusti, ja halusimme vastata kysyntään tuomalla markkinoille uusia pyörämalleja. TE8-mallissa on kahdeksan Shimanon Di2-teknologiaan perustuvaa, sähköllä toimivaa vaihdetta, kertoo Helkaman toimitusjohtaja Jari Elamo.

Mallimerkintä TE tulee sanoista Trekking Electric, eli pyörä soveltuu hyvin retki- ja työmatka-ajoon.

Sähkövaihteiden lisäksi TE8-mallissa on tyylikäs alumiinirunko ja hydrauliset levyjarrut. Sähköpyörät saavuttivat jalansijaa Suomessa etenkin viime vuoden aikana, ja odotettavissa on, että sama trendi jatkuu.

Sähköpyörä on monipuolinen menopeli, jolla on helppo taittaa vaikkapa työmatkat ilman hikisiä kainaloita.

– TE8-pyörällä huristelu sujuu kevyesti ajoa avustavan Shimanon sähkömoottorin ansiosta. Pyörällä voi tehdä pitkiäkin lenkkejä, sillä akun kesto riittää jopa 150 kilometrin matkoille, Elamo kertoo.

Uudessa TE8-sähköpyörämallissa on Li-ion 504 Wh -akku, jonka lataus tyhjästä täyteen vie vain viitisen tuntia. Pyörässä on Shimanon Steps 250W -keskimoottori sekä kahdeksan sähköllä toimivaa vaihdetta, joiden toiminta perustuu Shimanon Di2-teknologiaan.

Sähköpyöriä jokaiselle

Helkaman uudet E3- ja CE3-sähköpyörämallit tarjoavat energistä menoa myös edullisempaan hintaan. E3-malli on Suomessa valmistettu, Shimanon moottori- ja akkuteknologialla varustettu keskimoottorinen perussähköpyörä. Pyörässä on sama runko kuin Helkaman myydyimmässä E27-sähköpyörämallissa. Sähköisessä menopelissä on matalamman jalannostokorkeuden unisex-runko, joten se soveltuu niin miesten kuin naisten käyttöön. E3-sähköpyörässä on tavaratelineakku, jossa riittää virtaa jopa 125 kilometrin matkoille. Akun lataus tyhjästä täyteen vie vain 4 tuntia.

E3:n kanssa samaan aikaan markkinoille polkee CE3-malli, joka on Helkaman edullisin, etumoottorinen sähköpyörä. Pyörän toimintasäde on 65 kilometriä, ja akku latautuu tyhjästä täyteen noin kuudessa tunnissa. CE3:ssa on kolme manuaalista vaihdetta ja alumiinirunko.

– Haluamme tarjota sähköpyöriä mahdollisimman laajalle kuluttajakunnalle, ja siksi päätimme tuoda markkinoille kaksi hieman edullisempaa mallia. Valitsemalla vaikkapa Helkama CE3:n, pääsee sähköpyöräilyn makuun hieman pienemmällä investoinnilla, Elamo vinkkaa.

 

About Author