GoExpossa otetaan pyöräilystä kaikki irti

37306617-3a0f-4d62-b169-90a4f358326e-w_960

GoExpossa on esillä kymmeniä eri pyörämerkkejä ja -malleja. Kuva: Messukeskus.

GoExpossa 17.-19.3. ovat mukana lähes kaikki yleisimmät Suomessa myytävät pyörämerkit. Fillaritestiradalla on koeajossa useita kymmeniä sähköpyöriä ja pyöräkrossiradalla voi kokeilla, millaista taitavuutta vauhtilajin harrastaminen vaatii. Lisäksi ohjelmissa haetaan ratkaisuja sujuvasti pyörillä rullaavaan arkeen ja annetaan vinkkejä lomapäivien pyöräretkille.

Sähköavusteiset pyörät ovat ottaneet oman paikkansa sekä liikenteessä että pyöräkaupassa. Messujen testirata tarjoaa ensimmäistä kertaa mahdollisuuden testata sähköpyöriä myös ulkona.

– Sähköpyörien myynti on hurjassa nousukiidossa – alkuvuoden aikana olemme myyneet neljä kertaa enemmän sähköpyöriä kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana. Näyttää siltä, että aika alkaa olla kypsä sähköpyörien hankkimiseen, kertoo Jami Jokinen sähköpyöriä maahantuovasta Electrobikestä.

Pyöräilyn eri lajeista messuilla ovat esillä pyörätrial, maastopyöräily ja bmx-pyöräily. Lisäksi tutustutaan pistesuunnistukseen eli rogainingiin, jota voi harrastaa myös pyörällä.

Pyöräkrossiradalla voi ihailla BMX-kisoja, joissa on mukana mm. latvialainen EM-mitalisti Klavs Lisovskis, Viron mestari Siim Lepik ja Suomen mestari Juuso Mäenpää. Radalla nähdään myös yltiöpäistä pyöränhallinnan taituruutta, kun Trialpyöräilyn Eliten Suomen mestari Aleksi Sulkanen kieputtaa fillariaan. Lisäksi yleisö pääsee kokeilemaan kumpuilevan radan haasteita. Rata sopii sekä konkareille että aloittelijoille, sillä hyppyrit ovat pyöreäprofiilisia ja mahdollistavat radan ajamisen hyppimättä.

f7a079e4-5985-49f1-b599-c371ce7e7079-w_960

Pyöräkrossiparkissa on kumpuileva testirata. Kuva: Messukeskus

b02c7201-57cd-4384-8e2c-062ed6a6081b-w_960

Sähköpyöriä voi kokeilla testiradalla sisällä ja ulkona. Kuva: Messukeskus

Tavaran kuljetus ja retkeily onnistuvat myös fillarilla

Messuilla käydään läpi perusasioita fillaroinnista, kuten pyörän huolto ja turvallinen lukitseminen sekä erilaiset tavaroiden kuljettamisen ratkaisut. Lisäksi tartutaan työmatkapyöräilyyn ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin arkiliikunnan lisääjänä. Esiin nostetaan myös useita pyöräilyyn liittyviä hyväntekeväisyyshankkeita ja kerrotaan, millä tavoin taide ja pyöräily kuuluvat yhteen.

Pyöräretkistä haaveileville kerrotaan, miten valmistautua pyöräretkeen jyrkässä vuoristossa, voiko läskipyörällä retkeillä, millaisia kokemuksia mukaan tarttuu Euroopan halki pyöräilystä ja mitä asioita kotimaan pyöräretkillä kannattaa huomioida. Lisäksi innostetaan lapsiperheitä retkeilemään pyörällä vaikkapa kodin lähimaastoissa.

GoExpoon kuuluvat Fillari, Kunto, Golf, Outdoor, Ball Sports ja Kuva&Kamera. GoExpo järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 17.-19.3.2017. Lisäksi samaan aikaan ja samalla lipulla pääsee tutustumaan myös Helsinki Horse Fair -hevostapahtumaan.

About Author