Uusi unelmaduuni: fillarilähetti

bring_lr_photo_mika_kirsi_5065

Iiro Turpeinen, kuvaaja Mika Kirsi

Intohimoinen pyöräilijä Iiro Turpeinen muutti unelmansa
perässä Oulusta Helsinkiin

Iiro Turpeinen aloitti Bringin yhtenä uutena fillarilähettinä Helsingin keskustassa eilen keskiviikkona 10. toukokuuta.  Bring halusi palata juurilleen Lönnrotinkadulle ja startata fillärilähettitoiminnan uudelleen. Helsingin suunnitelmissa on vihreä ja autoton ydinkeskusta ja fillarilähetit sopivat tähän kuvaan hyvin. Iiro kokee itsensä onnekkaaksi saatuaan pestin. Fillarilähetin työ on hänelle unelmaduuni, jonka perässä kannattaa myydä omistusasunto Oulussa ja muuttaa Helsinkiin.

Pyörään kiinni kasvanut

Iiro kuvailee olevansa pyörään kiinni kasvanut. Pyöräily on aina ollut luonnollinen osa elämää: kouluvuosina koulumatkat olivat suuntaansa yli kuusi kilometriä, joten nekin taittuivat pyörän selässä.

Kilpapyöräily sellaisenaan ei ole Iiroa kuitenkaan sellaisenaan kiinnostanut; 12-15 kilometrin taittaminen mahdollisimman kovissa nopeuksissa ei ollut se juttu, vaan tarvittiin jotain enemmän.

Lähettilarppaus sytytti kipinän

Iiro on sen sijaan kunnostautunut ns. lähettilarppauksessa: viime kesänä hän osallistui eurooppalaisiin ja pohjoismaisiin kisoihin. Voittoja ei ole vielä tullut, koska aikaisemmin Iiro ei ole ollut ammatiltaan lähetti. Jatkossa voi olla toisin. Lähettilarppaus osaltaan varmisti, että fillarilähetin työ on sitä, mitä Iiro haluaa jatkossa tehdä vaikka läpi elämän.

Iiroa innostaa tehdä fillarin selässä töitä nimenomaan Helsingissä, koska Helsinki panostaa pyöräilyreitteihin. Myös asiakastyö on innostavaa.

Fillarilähetti näkee muuttuvan maailman

Ihmis- ja yrityselämän muutokset näkyvät hyvin fillarilähetin työssä. Fillarilähetit saattavat esimerkiksi kuljettaa netistä tehtyä lisämaalitilausta asuntoon, missä remontoidaan ja maali onkin loppunut kesken. Enää maalia ei välttämättä lähdetä hakemaan kaupasta itse lisää, vaan se kulkee fillarilähetin kyydissä nopeasti ja näppärästi perille.

Digitaalinen kaupankäynti tuo lisää kuljetettavaa fillarilähetin reppuun, joka enimmillään vetää noin 80-90 litraa. Iiro ei muista, että vielä kertaakaan olisi tullut vastaan tilannetta, missä joku tavara ei mahtuisi kyytiin. Sohva saattaa silti jo olla niillä rajoilla, hän hymähtää.

Toukokuussa Helsingissä on vielä viimaista, mutta sääolosuhteet eivät Iiroa hetkauta. Hänen mukaanasa tämä laji jos mikä on pukeutumiskysymys. Riittää, kun sopivin väliajoin saa käydä vaihtamassa vaatteet Bringin toimipisteessä Lönnrotinkadulla.

About Author