Pyöräilyä kehitetään Järvenpäässä kaupunkilaisia kuullen

2019-09-05 15_25_02-Jarvenpaan_pyoraliikenteen_kehittamissuunnitelman.pdf - Nitro Reader 3

Kun pyöräilyolosuhteita kehitetään monen toimijan yhteisponnistuksin, saadaan Järvenpäästä vielä Keski-Uusimaan paras pyöräilykaupunki. Vastaa kyselyyn ja vaikuta pyöräilyn kehittämiseen kaupungissamme 31.10. mennessä.

Järvenpään pyöräliikenteen kehittämissuunnitelma hyväksyttiin huhtikuussa kaupunginhallituksen kokouksessa. Kehittämissuunnitelmassa pyöräily halutaan nostaa paremmin esiin kaupungin liikennesuunnittelussa ja erottaa selkeästi omaksi jalankulusta erilliseksi kulkumuodokseen.

– Kaupunki haluaa kehittää pyöräilyn olosuhteita siten, että liikkuminen olisi sujuvaa ja turvallista kaikille, jotka haluavat liikkua pyörällä. Selkeillä pyöräliikenteen järjestelyillä pyritään myös siihen, ettei konflikteja muiden kulkijoiden kanssa syntyisi ja että kaupungissa olisi mukavaa myös kävellä ja autoilla, kertoo liikennesuunnittelija Elias Kuisma.

Viime vuonna tehdyn asukaskyselyn mukaan järvenpääläisten mielestä pyöräilyolosuhteiden kehittäminen on yksi tärkeimmistä kaupungin ympäristötyön painopisteistä. Järvenpään kaupungin tulevaisuuskuvissa linjataan, että kaupunki pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä ja on tulevaisuudessa aito pyöräilykaupunki.

Merkitse kartalle haasteet, puuttuvat pyörätelineet ja toivomasi pyöräreitit

Järvenpään pyöräilykysely on avoinna kaikille kiinnostuneille lokakuun loppuun. Kyselyn pohjana on kartta, johon omia toiveita voi vapaasti merkitä. Karttapohjaisella sovelluksella kerätään pyöräilyn ongelmakohtia sekä toiveita uusista pyöräreiteistä ja pyörätelineistä. Myös vapaata palautetta voi antaa. Kartalle voidaan laittaa toiveita osoittamalla paikat suoraan kartalle.

Pyöräliikenteen kehittämisen tulevat toimenpiteet vaiheistetaan käytännössä kaupungin investointiohjelman käsittelyn yhteydessä. Julkaisemme kyselyn päätyttyä kaupungin pyöräilysivulla koosteen, jossa kerromme, millaisia toiveita saimme.

Voit vastasta kyselyyn täällä: https://app.maptionnaire.com/fi/6903/
Pyöräilykysely 
Pyöräilyn kehittämissuunnitelman sivut 

About Author