:HELSINKI: Sörnäisten rantatiellä parannetaan pyörätietä

2eb5743c-ec29-4a0c-8657-f59f8e2e3578-w_576_h_2000

Työmaa-alueet kartalla. Töitä tehdään yhdessä risteyksessä kerrallaan touko- syyskuun välisenä aikana.

Pyörätietä parannetaan Sörnäisten rantatiellä toukokuun alusta alkaen. Töitä tehdään yksi risteys kerrallaan kaikkiaan viidessä risteyksessä Sörnäisten rantatien länsipuolisella osuudella. Työt alkavat Pääskylänkadulta ja etenevät kohti Hakaniemenkatua.

Työn alle menevät Sörnäisten rantatien risteykset ovat:

Pääskylänkatu
Käenkuja
Lintulahdenkuja
Haapaniemenkatu (Sörnäisten rantatie 15:den kohdalla)
Hakaniemenkatu.

Asfaltti- ja tiemerkintätöitä tehdään tarpeen mukaan myös yllä lueteltuja risteyksiä laajemmalla alueella.

Kävely- ja pyörätie on koko ajan käytössä. Työn ajaksi kävely- ja pyörätietä kavennetaan ja jalankulku ja pyöräily ovat yhdistetyllä reitillä. Kulkijat opastetaan vaihtoehtoiselle reitille, jos tie joudutaan sulkemaan kokonaan.

Autolla pääsee kulkemaan risteyksissä myös työn aikana.

Työt eivät vaikuta julkisen liikenteen reitteihin tai pysäkkeihin.

Työt valmistuvat syyskuussa.

Korjaustöiden yhteydessä pyörätielle tehdään entistä selkeämmät tiemerkinnät. Sen lisäksi risteyksiin tehdään pieniä rakenteellisia muutoksia, jotka parantavat pyöräilyn turvallisuutta ja sujuvuutta. Samalla asfalttipäällysteitä, tiemerkintöjä ja keskikorokkeita uusitaan.

Urakoitsijana toimii Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara.

Vilhonvuorenkadun ja Sörnäisten rantatien risteyksessä on ollut käynnissä jo muutamia viikkoja katutyö. Työmaa liittyy urakkaan, jossa rakennetaan uutta Vilhonvuorenkadun osuutta Kalasataman puolelle. Tämä työ vaikuttaa myös kävelyyn ja pyöräilyyn risteysalueella.

About Author