:KUOPION KAUPUNKI: Vilkku-fillareiden uudet perheenjäsenet käyttöön 1.5. alkaen

rsz_vf_10x15_5331

Kuopion kaupungin Vilkku-fillareiden uudet perheenjäsenet ovat saapuneet Kuopioon ja uusia Vilkkuja nähdään katukuvassa 1.5 alkaen. Uudet pyörät otetaan käyttöön vaiheittain. Samassa yhteydessä otetaan käyttöön myös kahdeksan uutta kaupunkipyöräasemaa.

Kuopion kaupungin kaupunkipyöräjärjestelmä oli vuonna 2019 menestys. Järjestelmän laajentaminen sadalla uudella pyörällä onkin toivottu uudistus. Uusia Vilkku-fillareita tuodaan fillaroijien käyttöön 1.5 alkaen. Ennen käyttöönottoa kaikkien pyörien kunto tarkistetaan.

Uusien Vilkku-fillareiden myötä myös asemaverkostoa voidaan laajentaa kuudella uudella kaupunkipyöräasemalla. Uudet asemat tulevat Päivärantaan, Pihlajalaaksoon, Rypysuolle, Rönöön, Kaartokadulle, Jynkkään, Lippumäkeen ja Petoselle. Uudet asemat ovat pop-up-asemia ja niiden käyttöastetta tullaan seuraamaan. Myös uudet asemat otetaan käyttöön 1.5.2020 alkaen.

*Vilkku-fillarit ottivat varaslähdön kauteen 2020, kun pyörät otettiin käyttöön kaksi viikkoa suunniteltua aiemmin. Pyörät ovatkin olleet ahkerassa käytössä heti kauden alettua. Vilkku-fillareiden käyttöaste on ollut keskimäärin 3,5 eli kutakin pyörää on käytetty keskimäärin 3,5 kertaa päivässä.

Ajankohtaiset tiedot pyörien sijainnista ja asemista löydät aina Freebike-sovelluksesta sekä kaupunkipyorat.kuopio.fi -sivustolta.

About Author