:TURUN KAUPUNKI: Föli-fillareihin uudet hinnat – kaupunkipyörä käyttöön nyt 6 eurolla kuukaudessa

59736110_2230909013667957_7990406253249560576_o

Kuva: Turun Kaupunki

Föli-fillarien uusi hinnoittelu astui voimaan tänään 1.6. Kaupunkilaiset voivat kokeilla kaupunkipyöräilyä maksutta kuukauden ajan, kun he ottavat uuden kuukausiveloitteisen käyttöoikeuden käyttöön kesäkuun aikana.

Föllärien hinnoittelussa uutta ovat 2 euron hintainenkertamaksu sekä jatkuvaveloitteinen kuukauden käyttöoikeus, joka maksaa 6 euroa kuukaudessa. Nämä korvaavat Föli-fillareiden aiemmin myynnissä olleet päivän, kuukauden ja vuoden mittaiset käyttöoikeudet. Uudistuksen tavoitteena on lisätä vapautta ja joustavuutta.

– Olemme tehneet kehitystyötä asiakkailta saatujen palautteiden perusteella, ja etenkin kertamaksua on toivottu pitkään, sanoo Turun joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte.

Kaupunkipyöräilykausi on Turussa Suomen pisin, sillä Föli-fillarit on maamme ainoa ympäri vuoden täydessä käytössä oleva kaupunkipyöräjärjestelmä.

– Haluamme, että asiakas voi maksaa vain kulloisenkin käytön mukaan ja että Föllärien kokeileminen on helppoa, sanoo hankepäällikkö Stella Aaltonen Turun kaupungilta.

Maksuton kuukausi innostaa kokeilemaan

Kesäkuussa kaikki voivat kokeilla kaupunkipyöräilyä maksutta kuukauden ajan. Maksuttoman kuukauden saa käyttöönsä, kun hankkii Föli-fillareiden uuden jatkuvaveloitteisen kuukauden käyttöoikeuden 1.–30.6. aikana.

– Maksuttoman kokeilukuukaudella haluamme kannustaa kaikkia testaamaan kestävää kaupunkipyöräilyä. Fölläröinti on mitä mainioin tapa nauttia kesäisestä kaupungista. Samalla saa liikuntaa ja edistää Turun hiilineutraaliustavoitteita, Korte sanoo.

Kuukausitilaus jatkuu ilmaisen kokeilujakson jälkeen automaattisesti. Käyttöoikeuden voi halutessaan vaihtaa kertamaksuun tai tilauksen voi katkaista omassa profiilissaan koska tahansa. Maksuton kokeilujakso on tarkoitettu kaikille, mutta sitä ei voi yhdistää jo voimassa olevaan Föllärien käyttöoikeuteen.

– Jatkossa haluamme kehittää kaupunkipyöräjärjestelmää niin, että voisimme entistä paremmin huomioida myös Föli-fillareiden pitkäaikaiset käyttäjät, Korte toteaa.

Föli-fillareiden uudet käyttöoikeudet 1.6.2020 alkaen

Uudistus ei vaikuta voimassa oleviin käyttöoikeuksiin. Föli-fillareiden käyttöoikeus sisältyy jatkossakin maksutta useimpiin Fölin kausikortteihin.

Kerran käyttöoikeus 2 €
Föli-fillareiden uusi kertamaksu on 2 euroa. Summa veloitetaan suoraan asiakkaan käyttäjäprofiiliinsa rekisteröimältä maksukortilta aina, kun hän käyttää Föli-fillareita. Yhdellä 2 euron kertamaksulla voi ajaa Föli-fillaria 30 minuuttia kerrallaan. Yli puoli tuntia kestävistä matkoista veloitetaan hinnaston mukainen lisäaikamaksu.

Kuukauden käyttöoikeus 6 €, jatkuva tilaus
Uudistunut kuukauden käyttöoikeus maksaa 6 euroa ja se on voimassa 30 vuorokautta alkaen ensimmäisestä maksuhetkestä. Tilaus on jatkuva, eli maksu veloitetaan automaattisesti kuukausittain asiakkaan profiiliinsa rekisteröimältä maksukortilta ilman, että tilausta täytyy välissä uusia. Käyttöoikeuden voimassaolon aikana asiakas voi tehdä Föli-fillareilla rajattomasti 30 minuutin mittaisia matkoja. Yli puoli tuntia kestävistä matkoista veloitetaan hinnaston mukainen lisäaikamaksu. Asiakas voi katkaista tilauksen tai vaihtaa käyttöoikeudesta toiseen kätevästi koska tahansa omassa profiilissaan. Tilauksen lopettamisen jälkeen Föli-fillareita voi käyttää laskutusjakson päättymiseen saakka.

Föli-fillarit on osa Turun seudun joukkoliikenne Fölin palvelukokonaisuutta.

Turun kaupunkipyörät on toteutettu osana EU-rahoitteista CIVITAS ECCENTRIC -hanketta, joka edistää kestävää liikkumista ja älykästä kaupunkiliikennettä Turussa ja neljässä muussa Euroopan kaupungissa:www.turku.fi/civitas-eccentric.

About Author